Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ Η CIA ΑΓΟΡΑΖΕΙ

New York Times: Σε βαλίτσες, σάκους και πλαστικές σακούλες εκατομμύρια δολάρια από τη CIA στον πρόεδρο του Αφγανιστάν...

Σε βαλίτσες, σάκους, ακόμη και πλαστικές σακούλες, παραδίδονταν «δεκάδες εκατομμύρια δολάρια» από την CIA στο γραφείο του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα New York Times. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα... 


Όχι μόνο έφτανε σε δυσθεώρητα ύψη η ποσότηση των «αόρατων χρημάτων» αλλά στο τέλος δεν κατάφερναν να αγοράζουν την επιρροή που ήθελε η CIA και κατέληγαν να τροφοδοτούν τη διαφθορά και τοπικούς πολέμαρχους.

Το δημοσίευμα των ΝΥΤ τη Δευτέρα επικαλείται πληροφορίες νυν και πρώην συμβούλους του Χαμίντ Καρζάι. Η εφημερίδα ζήτησε, αλλά δεν πήρε σχόλια, από την CIA για το ρεπορτάζ.
Η εφημερίδα υποστηρίζει πως ναι μεν ήταν γνωστή η χρηματική στήριξη της CIA σε πρόσωπα του περιβάλλοντος του Καρζάι, αλλά οι αναφορές των Αφγανών αξιωματούχων σχηματίζουν μία εικόνα σημαντικά μεγαλύτερης κλίμακας από αυτή που θεωρείτο μέχρι τώρα γνωστή.
To δημοσίευμα σημειώνει ιδιαίτερα την αποτελεσματικότητα που (δεν) είχαν αυτές οι πληρωμές: Κατέληγαν, υποστηρίζει, να στηρίζουν το αφγανικό σύστημα διαφθοράς και έτσι να υπονομεύουν την αμερικανική στρατηγική για έξοδο από την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου