Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Η ΦΕΒΡΩΝΙΑ - ΔΕ ΘΑ ΞΟΦΛΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ Ο ΜΑΚΑΚΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ

Όταν ήμουν πιτσιρικάς είχα μια απίστευτη κοινωνικότητα. Μου άρεσε να γράφω γράμματα σε φίλους που ζούσαν σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Πήγαινα στο ταχυδρομείο, άφηνα τους φακέλους με επισημότητα στον πάγκο κι έλεγα στον υπάλληλο «να σταλούν ΕΠΕΙΓΟΝ»...
 
Ήθελα ρε παιδί μου εκείνο το «ΕΠΕΙΓΟΝ». Την κόκκινη ταινία που έγραφε EXPRESS. Ο υπάλληλος πάντα μου εξηγούσε ότι δεν υπάρχει «ΕΠΕΙΓΟΝ» εντός Ελλάδας διότι ούτως ή άλλως και με απλό γραμματόσημο η αποστολή έκανε τον ίδιο χρόνο. Όμως εγώ ήμουν... κιμπάρης και ψώνιο, τα ήθελα «ΕΠΕΙΓΟΝ»!
 
Αγόραζα τα διπλά γραμματόσημα και μια κόκκινη ταινία «EXPRESS» και έστελνα τα γράμματα. Δεν έμαθα ποτέ αν... 
 
Εκείνοι οι φίλοι εκτίμησαν τη σπουδαιότητα που έδινα στην αλληλογραφία μας ή απλώς γινόμουν ρεζίλι, όμως εγώ ένιωθα ότι έκανα το χρέος μου.
Κι αν εγώ το έκανα επειδή ήμουν πιτσιρικάς και βλαμμένος, ο Σαμαράς στα γεράματά του δεν έχει κανένα άλλοθι να κάνει το ίδιο με τα πολυνομοσχέδια της Μέρκελ. Είτε τα περάσει με την κόκκινη ταινία «ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ» είτε με τη διαδικασία ρουτίνας, τα μέτρα θα εφαρμοστούν.
 
Έχω αρχίσει, μάλιστα, να θεωρώ πολύ πρακτικό να μην ψηφίζονται πλέον τα μέτρα. Απλώς να εφαρμόζονται. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται όλη αυτή η φασαρία σχετικά με τη διαδικασία ψήφισης των μίνι μνημονίων. Ούτε καν η συζήτηση των μέτρων δεν αξίζει να γίνεται. Δεν πρόκειται κάποιος βουλευτής των τριών κομμάτων να πειστεί από τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης και να μην ψηφίσει «ναι σε όλα».
 
Ειδικά τώρα που όλα δείχνουν ανασχηματισμό και όλοι νιώθουν οι καταλληλότεροι αντικαταστάτες, ποιος θα τολμήσει να ψελλίσει ένα «όχι»; Ολόκληρο κόμμα – μικρό μεν, αλλά πάντως κόμμα – που συγκυβερνά ζήτησε μία μόνο χάρη κι αυτή δεν έγινε δεκτή. Για μία τροπολογία μόνο εκλιπάρησε να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο και το έφτυσαν με τον χειρότερο τρόπο. Κι, όμως, το ΠΑΣΟΚ κατάπιε το φτύσιμο, για τη σωτηρία της πατρίδος φυσικά.
 
Όμως για ποια Βουλή μπορούμε να μιλάμε, ποια πολιτική, ποια στοιχεία, ποια πραγματικότητα, ποια αλήθεια από τη στιγμή που μέσα στην Επιτροπή Οικονομικών κατά τη συζήτηση  του εν λόγω πολυνομοσχεδίου και με αφορμή τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στην Πορτογαλία, για το αδύνατο της αποπληρωμής των χρεών της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας, η εισηγήτρια της ΝΔ, Φεβρωνία Πατριανάκου επιτίμησε την αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας:
 
«Αν πιστεύουμε πως η Ελλάδα ΔΕΝ μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της, ΔΕΝ το λέμε αυτή τη στιγμή – και ΔΕΝ το λέμε εκτός Ελλάδας».
 
Το καταλάβαμε τώρα; Εντός Ελλάδας ΔΕΝ το λέμε, διότι δεν πρέπει να το μάθουν οι Έλληνες. Αυτοί οι ιθαγενείς Μαμελούκοι πρέπει να γνωρίζουν μόνο ότι ο πρωθυπουργός βλέπει φως στο τούνελ, ότι η ανάπτυξη έρχεται, ότι η επιτυχία είναι κοντά κι ότι τα πιο δύσκολα ξεπεράστηκαν. ΔΕΝ πρέπει να μάθουν οι ιθαγενείς μαλάκες ότι πεθαίνουν!
 
«Και ΔΕΝ το λέμε εκτός Ελλάδας», διότι έχουμε μάθει να λέμε ψέματα για να μπαίνουμε στην Ε.Ε., στην Ευρωζώνη, στης Μέρκελ το βρακί με πλαστά στοιχεία που ουσιαστικά μας τα δίνουν έτοιμα οι Βρυξέλλες για να μη διαταραχθεί η ζώνη του ευρώ και ο πλουτισμός της Γερμανίας.
 
Γενικώς δεν πρέπει να λέμε τίποτα. Ούτε εμείς οι ιθαγενείς, ούτε αυτοί που μας εξουσιάζουν. Εμείς δεν πρέπει να διαμαρτυρόμαστε και αυτοί δεν πρέπει να μας αφήνουν να διαμαρτυρόμαστε. Στις κάσες μας, γρήγορα. Ας μην ενοχλούμε το αναπτυξιακό περιβάλλον διαδίδοντας αλήθειες. Ενοχλείται η κυρία Φεβρωνία, ο κύριος Γιάννης, ο κύριος Αντώνης, ο κύριος Βαγγέλης, ο κύριος Φώτης.
«ΔΕΝ το λέμε αυτή τη στιγμή», διότι όταν τρώνε δεν μιλάνε. Ειδικά όταν τρώνε ανθρώπους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου