Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΠΑΣΟΚ - Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΩΡΑ ΕΝΟΧΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΥΨΟΥΣ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Ακόμα και με διάσπαση ή διάλυση απειλείται το ΠΑΣΟΚ - Ραγδαίες –και απρόβλεπτες- οι εξελίξεις στο Κίνημα μετά την αποκάλυψη της «μαύρης τρύπας»... 

του ΜΑΡΚΟΥ ΜΟΥΖΑΚΗ

Οι αποκαλύψεις για τα οικονομικά στο ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο της προεδρίας του Γιώργου Παπανδρέου έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για το άλλοτε κραταιό Κίνημα, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Μάλιστα έμπειρα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δήλωναν ότι πλέον δεν αποκλείεται η διάσπαση ή και η διάλυση του Κινήματος!  Απ’ τη στιγμή, υπογραμμίζουν τα ίδια στελέχη, που επιβεβαιωθεί ότι... 


Στα πορίσματα των ελεγκτικών εταιριών που κάλεσε ο Βενιζέλος τεκμηριώνεται αυτή η μαύρη τρύπα των πάνω από 100 εκατομμυρίων ευρώ, τότε το ΠΑΣΟΚ απειλείται με διάλυση, απαγόρευση της πολιτικής του δράσης!
Και αυτό φυσικά –που επιβεβαιώνεται και από έγκυρους νομικούς κύκλους- αν συμβεί ουσιαστικά οδηγεί και σε διάλυση της κυβέρνησης Σαμαρά!
Αλλά κάτι τέτοιο θα συμβεί για καθαρά πολιτικούς και μόνο λόγους εφόσον –επαναλαμβάνουμε- τα πορίσματα των ελεγκτικών εταιριών τεκμηριώνουν ατασθαλίες, κακοδιαχείριση, δαπάνες χωρίς νόμιμα παραστατικά, ελλείμματα ανεξέλεγκτα, πολύ περισσότερο που αφορούν σε χρήματα προερχόμενα στη συντριπτική τους πλειοψηφία απ’ την κρατική επιχορήγηση και τον τραπεζικό δανεισμό!

Οι εξελίξεις αναμένεται να τρέξουν με ραγδαίους όσο και ανεξέλεγκτους ρυθμούς.
Πλέον το θέμα δεν είναι δυνατό να παραμείνει κάτω απ’ το χαλί, όσο και αν απ’ το πρωί (μετά το σχετικό δημοσίευμα της «Εφημερίδα των Συντακτών») καταβάλλονται προσπάθειες από «ενδιαφερόμενους» και εμπλεκόμενους να θαφτεί!
Έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι απ’ το περιβάλλον του ΓΑΠ έχει εκφραστεί οργή για τη διαρροή. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν απ’ το πρωί γίνει πολλές συσκέψεις και στο γραφείο του στη Βουλή αλλά και σε γραφεία συνεργατών του, σε μια προσπάθεια να μη γίνουν γνωστές.
Επίσης, στενός συνεργάτης του ΓΑΠ με κεντρικό ρόλο την εποχή της προεδρίας του στο ΠΑΣΟΚ δήλωσε στο Newsbomb:
  •  Ο Γιώργος κι εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, να μας εγκαλούν σαν απατεώνες! Αν ο Βενιζέλος πιστεύει κάτι τέτοιο ας τολμήσει να μας διαγράψει!
 Ο ίδιος δεν απέκλειε να αποχωρήσει ένα τμήμα στελεχών προσκείμενων στο Γιώργο σηματοδοτώντας έτσι μια διάσπαση του ΠΑΣΟΚ!
Ενώ σύμφωνα με ένα άλλο σενάριο που συζητούνταν ευρέως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ:
  •  Είναι πιθανό ο Βενιζέλος να θέλει να αξιοποιήσει όλες αυτές τις ανεξέλεγκτες παρενέργειες απ’ την αποκάλυψη της «μαύρης τρύπας» για να οδηγήσει τις εξελίξεις σε διάλυση του ΠΑΣΟΚ, αλλαγή ονόματος και συμβόλων!
Σε κάθε περίπτωση τίποτα στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι –και δεν μπορεί να είναι- όπως πριν. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε. Και όσες προσπάθειες κι αν καταβληθούν για να θαφτεί το θέμα, κάτι τέτοιο είναι πλέον ανέφικτο.
Πολλοί εκφράζουν έντονα ερωτηματικά για το τάιμινγκ που επελέγη για τη διαρροή. Γιατί τώρα;
Άλλοι επισημαίνουν, ότι φτάσανε στο σημείο να προσπαθούν να «μαγαρίσουν» ένα ιστορικό στέλεχος με το οποίο μπορεί κάποιος να έχει τις μύριες πολιτικές διαφορές, αλλά στην πολύχρονη διαδρομή του στο ΠΑΣΟΚ και στα πολιτικά πράγματα δεν έχει αμφισβητηθεί η εντιμότητά του. Αναφερόμαστε στο Νίκο Αθανασάκη, τον διαχρονικό «αρκούδο» του ΠΑΣΟΚ…
Ενώ δεν λείπουν τα ερωτηματικά, για το τι σημαίνει η προσπάθεια εμπλοκής ενός άλλου στελέχους, του Ροβ. Σπυρόπουλου, ο οποίος είναι διοικητής του ΙΚΑ…

Υ.Γ.1: Αλήθεια, πως είναι δυνατόν  –σύμφωνα με το δημοσίευμα-  να εκδοθούν 45.000 (!!!) αεροπορικά εισιτήρια μέσα σε ένα χρόνο για κομματικα ταξίδια; Με κόστος κάπου 53 εκατομμύρια ευρώ; Ποιοί ταξίδεψαν; Δεν πρέπει να μας το αποκαλύψουν;
Υ.Γ.2: Τι γίνονταν με τις δημοσιογραφικές αποστολές και κάποια ακριβά δώρα σε εργάτες της ενημέρωσης;
Υ.Γ. 3: Αν όλα αυτά που περιγράφονται στο δημοσίευμα όντως συνέβαιναν, κανείς εκτός του επιτελείου του ΓΑΠ δεν είχε πάρει είδηση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου