Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΤΟΥΣ ΕΧΕΣΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ

ΟΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ... Ο σκύλος είναι ένα πανέξυπνο ζώο. Πιστό, με οξύτατη όσφρηση και καλύτερη ακοή, το είδος αυτό έχει πραγματικά βοηθήσει χιλιάδες συνανθρώπους μας σε διασώσεις, με το να οδηγεί τυφλούς κλπ. Δίκαια χαρακτηρίζεται ως ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου...

Διαθέτει επίσης ένα πολύ ισχυρό ένστικτο. Ο «Λουκάνικος» πχ  βρισκόταν πάντοτε σε όλες τις πορείες με το μέρος των διαδηλωτών και γάβγιζε κάθε φορά που τα ΜΑΤ έριχναν δακρυγόνα κι επιτίθονταν. Αντιλαμβάνονταν την οργή που υπήρχε, μια οξύνοια, η οποία απουσιάζει παντελώς από τους ανεγκέφαλους κηφήνες της βουλής.
Να μην ξεχνάμε και το «κράξιμο» της Τρόικας πριν λίγες βδομάδες από κάποια γλυκά σκυλάκια που παρ ολίγο να τους στοιχίσει τη ζωή τους.  
Ακόμα και η «εκπαίδευση» ενός σκύλου από τους μπάτσους δεν είναι αρκετή να σβήσει αυτό το καταπληκτικό ένστικτο, το οποίο... 

Σε πολλούς ανθρώπους έχει καταπιεστεί κάτω από το βάρος μιας παράλογης αντίληψης της υπηρέτησης ενός άδικου συστήματος.
Θα σας φανεί αστεία η παρακάτω είδηση:
"Απίστευτο αλλά αληθινό: Το λυκόσκυλο της ΕΛ.ΑΣ αφόδευσε έξω από την αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση. Με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η έναρξη της συνεδρίαση του Υπουργικού κατά περίπου 15′.
 
Όλα ξεκίνησαν όταν ένα από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας για ανίχνευση εκρηκτικών ή ύποπτων ουσιών, συνοδευόμενο από τον εκπαιδευτή-αστυνομικό, έφτασε έξω από την αίθουσα του Υπουργικού, στο δεύτερο όροφο της Βουλής. Στόχος ήταν να «μυρίσει» ελέγχοντας το χώρο.
Ωστόσο η φυσική του ανάγκη το.. πρόδωσε με αποτέλεσμα να σπεύσουν οι καθαρίστριες της Βουλής να… απολυμάνουν το χώρο. "
Πηγή
Πραγματικά ο καλύτερος μας φίλος. Η μόνη ουσιαστική παρέμβαση καθυστέρησης λήψης άδικων αποφάσεων μέσα στην αίθουσα του υπουργικού, ήταν η ανακούφιση του συμπαθούς τετράποδου! Φυσικά εδώ δεν μπορεί να μην σχολιάσω το γεγονός ότι ο σκύλος από την έντονη μυρωδιά κατάλαβε, ότι βρίσκονταν σε βόθρο, με αποτέλεσμα να ενεργήσει αναλόγως και να ενεργηθεί!
Εμ βέβαια, τόσοι υπουργοί μαζεμένοι ήταν φυσικό. Κι απαραίτητο. Σε αντίθεση με το ουρολαγνικό σόου Χρυσής Βροχής - Μέγα, το οποίο δεν πρόσφερε τίποτα ουσιαστικό, η φυσική ανάγκη του σκύλου καθυστέρησε, έστω για ένα τέταρτο τα σχέδια των κηφήνων εις βάρος μας.
Καταλαβαίνω το χαμόγελο που σχηματίζεται καθώς διαβάζεται αυτά που γράφω, μιλάω όμως σοβαρά σε ένα πράγμα:
Βενιζέλο και Κουβέλη, γίνατε ρεζίλι των σκυλιών. Ως και αυτά σας πήρανε χαμπάρι. Η δήθεν παρέμβαση Μπενύτο για το κόψιμο των συντάξεων του ΟΑΕΕ κατά 35!!! δεν είναι παρά ένα ποταπό, ελεεινό και τρισάθλιο επικοινωνιακό κόλπο σε  μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατηθεί η συνεχιζόμενη και με αυξητική ταχύτητα πτώση του ΠΑΣΟΚ.
Λένε τάχα ότι θα κόψουν 35% τις συντάξεις. Την ίδια στιγμή όμως ούτε μειώνουν το ΦΠΑ όπως υπερηφανεύονταν ο Βαγγέλης, κι απολύουν τους Δικαιωμένους Δικαστικά Συμβασιούχους (χούντα είναι, αποφασίζουν και διατάσσουν), αλλά παίρνουν επιπλέον νέα επώδυνα μέτρα κάνοντας μόνιμο κι επεκτείνοντας το χαράτσι! Ακόμη ετοιμάζουν ανελέητες κομματικές διώξεις. Και τι κάνουν για να θολώσουν τα νερά; Αποσύρουν «κατόπιν βέτο -και καλά- του ΠΑΣΟΚ»,  το -35% στη σύνταξη και «όλα εντάξει»! Καθαρό αποπροσανατολιστικό παραμύθι κι ασέλγεια στη νοημοσύνη μας.  
Άσε το άλλο. Τους μπαίνουν κι ιδέες για περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων, που αν τις αποφασίσουν πραγματικά, ο Βενιζέλος θα μας πει το γνωστό «για το καλό της συνοχής της κυβερνητικής συμμορίας» και θα ψηφίσει με κρυφή χαρά.
Ο Μπενίτο γλυτώνει τη γκρίνια στο εσωτερικό, (έτσι νομίζει) για το ότι ακόμα μια φορά φίλησε την κατουρημένη ποδιά του σαμαρά ΧΩΡΙΣ Περαιτέρω Ανταλλάγματα, κάνοντας γαργάρα τα υπόλοιπα, που ήθελαν να περάσουν εξ αρχής. Γιατί αυτό που απασχολεί τους εναπομείναντες στο ΠΑΣΟΚ είναι η κουτάλα.
Όχι μόνο δεν πείθει κανένα η κουτοπονηριά του Βαγγέλη, αλλά εξαγρίωσε ακόμα  περισσότερο τον κόσμο. Συνέχισε έτσι Μπενίτο, τα πας περίφημα, για να βγεις εκτός βουλής. Άλλο ένα τέτοιο και θα σε περάσει κι ο Λοβέρδος, που δεν θα πάρει ούτε την ψήφο του στην κάλπη. Για να δούμε το ποσοστό του στις εκλογές θα χρειαστούμε μικροσκόπιο. Από τα επιστημονικά, που μεγεθύνουν χιλιάδες φορές...  
Μια από τα ίδια και χειρότερα ο Φώτης. Κουβέλη, οι κόκκινες γραμμές είναι τελικά κορδέλες; Μήπως αντί για κόκκινες γραμμές είναι τελικά ροζ γραμμές και η χρέωση ανά δευτερόλεπτο πάει σε εμάς;
Η πληροφορία μου είναι, ότι η συμμορία ενοχλήθηκε από τη δικαίωση των συμβασιούχων κι ότι ψάχνει τρόπο να τους ακυρώσει τις δικαστικές αποφάσεις. Ότι κι αν ακόμα κάνει έναν τακτικό ελιγμό υποχώρησης, δεν θα το αφήσει έτσι. Θα είναι γιατί δεν έχει βρει ακόμη τον νομιμοφανή τρόπο να διώξει τους δικαιωμένους.  Θα το ξαναφέρει από την πίσω πόρτα, κρυφά, γιατί δημιουργείται, κατ’ αυτούς «κακό» προηγούμενο... Η ΔΗΜΑΡ λοιπόν θα ψηφίσει όλα τα μέτρα που θα φέρει ο σαμαράς ακόμα και αυτά που κάνουν δώρο στη χρυσή εφεδρεία του συστήματος, τη Χρυσή Αυγή.
Όσο για τη ΝΔ  το έργο της συνοψίζεται σε αυτά που άφησε το λυκόσκυλο στο χαλί του υπουργικού. Οι σκύλοι σας πήραν πρέφα, ενθαρρυντικό αυτό, ελπίζω τώρα να σας πάρουν μυρωδιά και τα άλλα τετράποδα. Τα γίδια που σας ψηφίζουν. Βέβαια αυτά τρώνε κουτόχορτο όχι κόκκαλο...
Και τι καλύτερη, περιεκτικότερη, ειρωνική και σατυρική απάντηση για τις αρλούμπες του σαμαρά θα υπήρχε εκτός από αυτή που το πανέξυπνο ζώο έκανε; Ελπίζω να μην έχει προβλήματα με την υπηρεσία του. Είναι κι αυτό... Ο μόνος «μπάτσος» που έκανε κάτι τόσο σωστό κι αυτός ήταν σκύλος!   
Όσο για τον κόσμο ένας καλός συμβολισμός είναι, να κεράσουμε βιολογικά προϊόντα τα τομάρια που μας γδέρνουν. Ίσως να μην αλλάζουν πολλά έτσι, αλλά σίγουρα τα «αποπατήματα του κυνοβουλίου» ενοχλούνται από τη μυρωδιά των προϊόντων πέψης των άλλων. Τη δική τους μπόχα την έχουν συνηθίσει.   
ΥΓ Εκπαιδευτή, δώσε του μια ζουμερή μπριζόλα, την αξίζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου