Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

H σύγκρουση πλησιάζει στη  Συρία, και πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ετοιμάζονται για στρατιωτική εμπλοκή... 

Η αφορμή αντιγράφει την γνωστή δοκιμασμένη πρακτική του σανταμικού Ιράκ: Χημικά όπλα! Τα χημικά όπλα του Bashar Al Assad, που υποτίθεται πως χρησιμοποιεί το καθεστώς της Δαμασκού. Ξαφνικά οι Αμερικανοί μιλούν για «πειστικές ενδείξεις ότι ο Assad πέρασε την κόκκινη γραμμή» ενώ οι Βρετανοί καλούν τη Δαμασκό «να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα και να αποδείξει ότι δεν έχει διαπράξει αυτό το τρομακτικό έγκλημα». Παράλληλα, οι ΗΠΑ... 


Συγκεντρώνουν δυνάμεις στην Ιορδανία μαζί με ειδικούς στη σχεδίαση επιχειρήσεων, με επίσημη αιτιολογία να συνδράμουν στην ανάσχεση της βίας στην περιοχή, αλλά και να σχεδιάσουν όποια επιχείρηση απαιτηθεί με στόχο τη διασφάλιση του χημικού οπλοστασίου της Συρίας. Δεν αποκλείεται δηλαδή ούτε η προβοκάτσια.

Από την πλευρά της η Ρωσία συνεχίζει να θεωρεί απαράδεκτη κάθε σκέψη οποιασδήποτε επέμβασης στη Συρία, ενώ η απαγωγή των δύο ορθοδόξων Μητροπολιτών από ισλαμιστές Τσετσένους έχει προκαλέσει την οργή της Μόσχας. Η ρωσική πλευρά φαίνεται να δικαιώνεται για το ότι επί χρόνια φώναζε για την ισλαμική - τσετσενική τρομοκρατία, ενώ ο πρόεδρος Πούτιν επεσήμανε πως για τις ΗΠΑ και τη Δύση οι Τσετσένοι ήταν αντάρτες, και μόνο τώρα που χτύπησαν στην καρδιά των ΗΠΑ έγιναν τρομοκράτες για τους Αμερικανούς.

Χθες, από όσο θυμούμαστε πρώτη φορά τόσο ευθέως, οι ΗΠΑ δεν απέκλεισαν την πιθανότητα να πραγματοποιήσουν στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, και αυτό το ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jay Carney. «Ο Λευκός Οίκος αναφέρει πως ο Barack Obama μπορεί να εγκρίνει την επιλογή της στρατιωτική επέμβασης» ανέφερε πιο συγκεκριμένα ο Carney. «Υπάρχει μια σειρά επιλογών για τον χειρισμό του θέματος ότι ο πρόεδρος της Συρίας Bashar Al Assad έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα και ανάμεσα σε αυτές είναι και η στρατιωτική επέμβαση», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων ο Carney είπε ότι δεν μπορεί να υποθέσει ποια ακριβώς δράση θα αναλάβει ο πρόεδρος Obama εναντίον της Συρίας αλλά είπε «πως ως γενική αρχή οι ΗΠΑ διατηρούν το δικαίωμα να δρουν μονομερώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου