Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ???

Ποιος εκ των εικονιζομένων ενημέρωνε για το ρεπορτάζ της εκπομπής την... αμερικάνικη πρεσβεία;

Tα Wikileaks έκαναν και πάλι το θαύμα τους και φρόντισαν να μας κάνουν σοφότερους... Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν στον γνωστό ιστότοπο, η αμερικάνικη πρεσβεία βαθμολογεί με... άριστα 10 τον γνωστό δημοσιογράφο, Αλέξη Παπαχελά.

Τα εύσημα ο κύριος Παπαχελάς τα απέσπασε από τους αμερικανούς για την εκπομπή "Νέοι φάκελοι" (που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ) και αποδίδονται επειδή παρουσιάζει με θετικό τρόπο τις... αμερικάνικες θέσεις. Σύμφωνα με τα έγγραφα μάλιστα... 



Ένας από τους τρεις συντελεστές της εκπομπής (την οποία παρουσιάζουν εκτός του Αλέξη Παπαχελά και οι Τάσος Τέλλογλου, Σοφία Παπαϊωάννου) ενημέρωνε το γραφείο Τύπου της αμερικάνικης πρεσβείας για τα ρεπορτάζ και τον τρόπο παρουσίασης τους. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι τους έδινε... ραπόρτο ακόμη και για το τρόπο που μοντάρονταν η εκπομπή, δηλαδή ποιανών ρώσων αξιωματούχων οι θέσεις θα προβάλλονται και ποιών όχι.

Που καταγράφονται αυτές οι πληροφορίες; Σε τρία τηλεγραφήματα της αμερικάνικης πρεσβείας των Αθηνών προς το State Department...
Στο τηλεγράφημα, με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου 2008, ο Παπαχελάς χαρακτηρίζεται ως "ο πιο γνωστός ίσως Έλληνας δημοσιογράφος" και γίνεται ειδική μνεία στην "πολύ καλή επιλογή των αμερικάνικων θέσεων" στην εκπομπή σχετικά με την κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Γεωργίας.
Well Done Alexis. Και καλό θα ήταν να μας δοθεί και η απάντηση στο... κουίζ του τίτλου αυτού του θέματος.


444

ΤΟ ΧΩΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου