Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ο ΛΑΓΟΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ - ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ

Δ. Δασκαλόπουλος: Να προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα στην ΕΕ - Ο πρόεδρος του ΣΕΒ εκτιμά ότι μπορεί να οριστικοποιηθεί η διάσπαση Βορρά-Νότου... 

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και την ευρωζώνη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από το 2009 δίνουμε -υποτίθεται- τα πάντα για να διασώσουμε το ευρωπαϊκό μας μέλλον, τώρα όμως το ίδιο το ευρωπαϊκό μέλλον αποτελεί αχαρτογράφητη περιοχή. Κανείς, ούτε η Γερμανία, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία γνωρίζουν πραγματικά τι θα συμβεί από δω και πέρα».  Ο ίδιος πρόσθεσε:... 


«Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα τελεί υπό αναθεώρηση. και αυτό από μόνο του είναι παράγων αστάθειας και αβεβαιότητας. Η σημερινή άτυπη διάσπαση της Ενωσης σε Βορρά και Νότο μπορεί να βαθύνει ή και να οριστικοποιηθεί. Η Ελλάδα ως ο κατεξοχήν αδύναμος κρίκος της ΕΕ οφείλει να αφυπνιστεί και να προετοιμαστεί ανάλογα».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην  Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, ο κ. Δασκαλόπουλος πρότεινε την αναθεώρηση του προγράμματος σε συμφωνία με την τρόικα σε μια αναπτυξιακή προοπτική επισημαίνοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία.


Αναφέρθηκε στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είπε ότι οι επιπτώσεις της κυπριακής κρίσης θα ανέλθουν σε μία ποσοστιαία μονάδα του ΑΕΠ, προέβλεψε ένταση της ύφεσης το 2013 και σημείωσε ότι «η προοπτική ανάκαμψης το 2014 απομακρύνεται» και «είμαστε υποχεωμένοι να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα».     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου