Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟΥ

Η υποκρισία του Α. Σαμαρά χτυπάει κόκκινο ονομάζοντας  την μεθόδευση της κυβέρνησης του  «αληθινή τομή στο Δημόσιο σήμερα», χρησιμοποιώντας σαν επιχείρημα τα υπαρκτά προβλήματα του δημόσιου τομέα που έχει απομείνει...

Χωρίς περικοκλάδες, σκόπιμες λεκτικές ασάφειες, και αφηρημένες έννοιες –άλλωστε ο Σαμαράς δεν έχει την λεκτική δεινότητα ενός Βενιζέλου- εντελώς κυνικά και ξεκάθαρα, ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη που έδωσε στην Μαρία Σπυράκη και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ημερησία», αφήνει ξεκάθαρα να διαφανεί μια απ’ τις πρώτες προτεραιότητες της άθλιας συγκυβέρνησης της οποίας ηγείται.

Άμεσα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα στελεχώσουν τις ατέλειωτες στρατιές ανέργων αφού «δεν χωράει αμφιβολία ότι χρειαζόμαστε μικρότερο Δημόσιο, αλλά και καλύτερο Δημόσιο» όπως μας λέει. Απόλυτη παραπληροφόρηση: Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα... 


Κάθε άλλο παρά διογκωμένος είναι. Βρίσκεται κάτω από τον μέσον όρο της Ένωσης.
Όσο για την παραγωγικότητα τω δημ. υπαλλήλων για «καλύτερο Δημόσιο» που λέει ο Σαμαράς, εδώ θα έπρεπε να του πει κάποιος την λαϊκή ρήση ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί».  Ποιος ελέγχει το κράτος; Οι δημ υπάλληλοι ή η κυβέρνηση; Άσε που η όποια διαφθορά υπάρχει στον δημόσιο τομέα είναι πταίσμα μπροστά στην διαφθορά που διακρίνει το αστικό πολιτικό της χώρας.
Στην τακτική που πρωτολάνσαρε ο Θ. Πάγκαλος –ο ανεκδιήγητος αυτός τύπος που του πληρώνουμε 4 μπάτσους να τον φυλάνε και του διαθέτουμε 2 αυτοκίνητα για τις «κοινωνικές του περατζάδες», όπου πιπιλίζει την καραμέλα για «λιγότερο κράτος»- και ο Σαμαράς μας λέει: «Θυμίζω ότι το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται».
Και η υποκρισία του Α. Σαμαρά χτυπάει κόκκινο ονομάζοντας όλη αυτή την μεθόδευση της κυβέρνησης του  «αληθινή τομή στο Δημόσιο σήμερα», χρησιμοποιώντας σαν επιχείρημα τα υπαρκτά προβλήματα του δημόσιου τομέα που έχει απομείνει:
«Πέρα από τους λεγόμενους «επίορκους» - υπάρχουν αρκετοί που είτε έχουν χρησιμοποιήσει πλαστά δικαιολογητικά για να μπουν στο Δημόσιο, είτε δεν πηγαίνουν στην εργασία τους επικαλούμενοι διάφορες δικαιολογίες. Άραγε, δεν είναι πιο αξιοκρατικό τη θέση τους να πάρουν νέοι που έχουν όλα τα προσόντα και πάνω απ' όλα έχουν όρεξη για δουλειά;», υπογραμμίζει στην συνέντευξη του ο πρωθυπουργός. 

Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά για τον ελληνικό λαό, θα του κάναμε πλάκα ρωτώντας τον «τι πίνει και δεν μας δίνει»! Όταν μόλις προχτές τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ –που κι αυτά είναι πλασματικά- μας λένε ότι λόγω της εφαρμοζόμενης μνημονικής πολιτικής κάθε μέρα (!) απολύονται σχεδόν 3.500 εργαζόμενοι, όταν το σύνολο των ανέργων έχει ξεπεράσει το ενάμισι εκατομμύριο, ο πρωθυπουργός έχει το θράσος να μας λέει ότι το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι! Και ξέρετε πόσοι είναι αυτοί βάσει πάντα των δικών τους στοιχείων; Μόλις 1902!  Όχι δεν είναι αφελής ο Α. Σαμαράς που λέει τέτοιες παπαριές. Καλός μαθητής του Γκέμπελς είναι.
 
Μετά τις αποκαλύψεις, ρολά έριξε το γκεμπελικής έμπνευσης κατασκεύασμα της νεοδημοκρατικής "Ομάδας αλήθειας". Πότε θα καταλάβει ο ελληνικός λαός όλους τους πολιτικούς δήμιους του να τους στείλει στα αζήτητα της ιστορίας.
 
Είναι όλοι τους συνένοχοι στο μεγάλο έγκλημα που συντελείται σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. ΣαμαροΒενιζελοΚουβέληδες είναι η ομάδα κρούσης των καπιταλιστών ντόπιων και ξένων, είναι το εκτελεστικό απόσπασμα που ματώνει καθημερινά τον ελληνικό λαό,
«Εις σάρκαν μία» όπως λέει στην ίδια συνέντευξη του ο Α. Σαμαράς οδηγούν στα τάρταρα το βιοτικό επίπεδο των λαϊκών στρωμάτων:
 
«Μικροδιαφωνίες υπάρχουν πάντα κι είναι φυσικό να υπάρχουν. Τρία διαφορετικά κόμματα είμαστε. Αλλά ενωμένοι απόλυτα στον κοινό σκοπό. Μείζων διαφωνία μια μόνο φορά υπήρξε, τον περασμένο Νοέμβριο. Χωρίς οποιεσδήποτε συνέπειες...Δεν υπάρχει «περιστασιακή στήριξη» από τη ΔΗΜΑΡ, ούτε από κανέναν άλλο. Υπάρχει κοινή δέσμευση όλων μας, για μια συμφωνημένη πορεία, στις προτεραιότητες της οποίας συμπίπτουμε όλοι. Κι όπου προκύπτει διαφωνία στα «επί μέρους», συζητάμε τα πάντα και τα λύνουμε...».

Το ζητούμενο είναι μέχρι πότε θα επιτρέπουμε στην αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό να διεξάγει μόνη της ταξικό πόλεμο και να τον κερδίζει σε όλα τα επίπεδα.

1 σχόλιο:

  1. Αν όντως ο Πρωθυπουργός ήθελε να κάνη μία "Aληθινή τομή στο Δημόσιο σήμερα...", θα μπορούσε με μία σπαθιά να κόψη τον ομφάλιο λώρο που συνδέει την πολιτική με την Δημόσια Διοίκηση, αυτό που την μετατρέπει από υπηρέτρια της κοινωνίας σε καμαριέρα της πολιτικής.

    Να κόψη με το σπαθί την κακοήθη διείσδυση της κακής όψης της πολιτικής, σε όλα ανεξαιρέτως τα στρώμματά της Δημόσιας Διοίκησης, υψηλά μεσαία και κατώτερα.

    Πώς όμως να το κάνη αυτό, όταν η Δημόσια Διοίκηση χρησιμοποιείται ως μηχανισμός μεταποίησης της ψήφου των πολιτών, σε εξουσία υπεράνω των πολιτών;

    Έτσι, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, καταφεύγει στο επίπλαστο και νοσηρό επιχείρημα ότι, "...το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται".

    Αλλά, ποιά οργανική θέση και ποιό οργανόγραμμα;
    Γνωρίζει ο ίδιος πολύ καλά ότι, μία οργανική θέση έχει σημασία μόνο όταν την συνοδεύει η περιγραφή των προσόντων και των καθηκόντων αυτού που την καταλαμβάνει.

    Μία οργανωτική δομή, το ελάχιστο που οφείλει είναι, να παραλαμβάνει κάθε εντολή να την διαχέει στην πυραμίδα της ιεραρχίας να επιβλέπει την εκτέλεσή της και να πληροφορή την κορυφή γιά τα αποτελέσματα και τις αστοχίες.

    Ωστόσο, κανείς δεν θα μπορέση σήμερα να υποδείξη έστω και μία οργανική θέση στο Δημόσιο που να πληρή αυτά τα προαπαιτούμενα.
    Συνεπώς, η κατάργηση των όποιων οργανικών θέσεων, θα γίνη διά της επιστημονικής μεθόδου της "μυριστικής των ονύχων".

    Είναι προφανές ότι, η κατάργηση των οργανικών θέσεων, θα γίνη όχι επειδή είναι περιττές ή μη αναγκαίες γιατί αυτό είναι αδύνατο να το γνωρίζουν, αλλά επειδή θα είναι το μέσον να απολυθούν εργαζόμενοι αδιακρίτως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή