Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΤΑΔΕ...

Ο κ. Παπασταύρου «άνοιξε τα μάτια» της Επιτροπής δίνοντας τους σαφείς οδηγίες πως μπορούν να βρουν την άκρη του νήματος σε σχέση με τους δικαιούχους των αμοιβαίων κεφαλαίων των 550 εκατ. δολ., στον οποίο υπενθυμίζουμε πως είχε εμπλακεί σε δημοσιεύματα και το όνομα τηςΜαργαρίτας Παπανδρέου... 

Ο μάρτυρας λοιπόν τους υπέδειξε τη δυνατότητα που έχει η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - δια του κ. Μποτόπουλου - να ζητήσει τα στοιχεία από την αντίστοιχη Ιρλανδική, δεδομένου πως η εταιρεία που επόπτευε την τα αμοιβαία κεφάλαια της εταιρείας του κ. Μιωνή, ήταν η Custom House, με έδρα την στην Ιρλανδία.
Αρκεί βέβαια μπροστά από τους πραγματικούς δικαιούχους να μην υπάρχουν… «αχυράνθρωποι»!

Ήμουν πληρεξούσιος δικηγόρος και όχι διαχειριστής στον προσωπικό λογαριασμό του επιχειρηματία Σάμπρυ Μιωνή, ύψους 5,3 εκατ. δολαρίων, ξεκαθάρισε ο Σταύρος Παπασταύρου κατά την κατάθεση του στην Προανακριτική Επιτροπή, ενώ... 


Απέρριψε δημοσιεύματα που έχουν προηγηθεί και τον εμφάνιζαν να εμπλέκεται στον επενδυτικό λογαριασμό των 550 εκατ. δολαρίων της εταιρείας CMA του Ελληνο-ισραηλινού επιχειρηματία.
Ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ήταν κάθετος. «Η διαχειρίστρια εταιρεία των αμοιβαίων κεφαλαίων ήταν η CMA και η εταιρεία που ασκούσε το διαχειριστικό έλεγχο στα αμοιβαία κεφάλαια είναι η εποπτευόμενη εταιρεία Custom House στην Ιρλανδία. Η CMA, που ήταν διαχειρίστρια των αμοιβαίων κεφαλαίων, ήταν πελάτης μου. Εγώ, όμως, με τα 550 εκατομμύρια δεν έχω καμία σχέση. Ήμουν ανεξάρτητος εξωτερικός δικηγόρος, δεν είχα καμία εξουσία διαχείρισης» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά δε στον προσωπικό λογαριασμό του επιχειρηματία, εξήγησε πως ο κ. Μιωνής ήθελε να είναι πληρεξούσιος δικηγόρος σε αυτόν, καθώς εκείνη την εποχή ήταν άρρωστος και ήθελε να εξασφαλίσει πως αν κάτι συνέβαινε τα χρήματα αυτά θα πήγαιναν σε πρόσωπα εκτός οικογενείας, θέμα για το οποίο είχε δώσει σαφείς εντολές.

Αναφορικά δε με την εμπλοκή του ονόματος του στη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Παπασταύρου δήλωσε πως πρόκειται για ένα λογαριασμό με μηδενικό υπόλοιπο, καθώς από το 2005 είχε επαναπατρίσει τα χρήματα. Ωστόσο αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει ποιο ήταν το ύψος των χρημάτων αυτών - για λόγους ασφαλείας της οικογένειας του - και παρέπεμψε στο πόθεν έσχες του, είτε στα σχετικά στοιχεία που έχει η Τράπεζα της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου