Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Ο ΟΛΕΤΗΡΑΣ - ΕΜΦΑΝΗΣ Η "ΕΤΑΙΡΙΚΗ" ΑΓΩΝΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ

Άθλια προσπάθεια συγκάλυψης πίσω από τους καυγάδες της εξεταστικής. -Μπίκας - Διώτης στέλνουν τον Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο...

Οι παραδοχές Μπίκα στην χθεσινή του κατάθεση στην εξεταστική για την λίστα Λαγκαρντ, όταν όλοι προβάλλουν τις κοκορομαχίες και πλάθουν σενάρια «μυστικών υπηρεσιών» για να φυγαδεύσουν τους επίορκους πολιτικούς, είναι καταλυτικές.

Μετά την αποκάλυψη των emails από τον Διώτη που αποδεικνύουν ότι τόσο ο Παπακωνσταντίνου , όσο και ο Παπανδρέου γνώριζαν πολύ καλά για την λίστα, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ έδωσε την χαριστική βολή: Η λίστα ήλθε θεσμικά από το υπουργείο οικονομικών της Γαλλίας στο υπουργείο οικονομικών της Ελλάδας, όπου και την απέκρυψε ο Παπακωνσταντίνου. Ο Παπανδρέου ήταν απολύτως ενήμερος, αφού τον ενημέρωνε ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου! Δείτε τα επίμαχα αποσπάσματα...

«ΜΑΡΤΥΣ (Κωνσταντίνος Μπίκας): ...Όπως και τον πρώην Πρωθυπουργό, κ. Παπανδρέου, δεν τον ενημέρωσα εγώ για τη λίστα. Έγινα αναφορά με τον πρώην Πρωθυπουργό πολύ μετά αφού είχε έρθει η λίστα. Δεν είχα πάει δηλαδή επί τούτου στον κύριο Πρωθυπουργό τότε, κ. Παπανδρέου, να του πω αυτό το πράγμα.

ΜΑΡΤΥΣ (Κωνσταντίνος Μπίκας): Προφανώς, έχουν περάσει πια από τότε που ήλθε η λίστα, εννέα μήνες. Ο Πρωθυπουργός έχει ενημερωθεί από τον κ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα. Σε μια συζήτηση που θα λέγαμε για θέματα της φοροδιαφυγής και αυτών των πραγμάτων, εγώ θα είχα δει το θέμα της λίστας, και είπα στον κ. Διώτη «Να το τρέξουμε, να το κάνουμε, διότι υπάρχει ενδιαφέρον και από τον Πρωθυπουργό, φαντάζομαι, να τρέξει αυτή η λίστα». Αυτό θα έγινε. Κατ’ αρχήν το στικάκι αυτό δεν είχε φτάσει στον κ. Διώτη. Εγώ δεν το είχα δει ποτέ μου. Δεν υπήρχε περίπτωση να πω οτιδήποτε άλλο για ένα στικάκι το οποίο δεν το ήξερα, απλώς επέβλεπα ένα θέμα, το οποίο – ο χρόνος προχώραγε- και ήθελα να μπει σε μια διαδικασία να προχωρήσει και στο πλαίσιο αυτό, για να τρέξουν τα πράγματα, λέω αυτό το πράγμα. Δεν υπάρχει καμμία αντίφαση σε αυτό.» 


Σχετικό μας άρθρο:

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΟΧΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΟΜΟ ΣΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου