Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΝΑΡΚΗ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΘΡΟΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΤΟΜΕΑ...

Βουλιάζει μέρα με τη μέρα στην κρίση και στα αδιέξοδα το τραπεζικό σύστημα της χώρας, παρά την ανακεφαλαιοποίηση ,με τα λεφτά του δημοσίου, που έχει ξεκινήσει και η οποία θα είναι πιθανόν να ξεπεράσει το τρομακτικό ποσό των 50 δις, που έχει προβλεφθεί.
Χαρακτηριστικό των αδιεξόδων στο τραπεζικό σύστημα είναι ότι το ιδιωτικό κεφάλαιο αδυνατεί να καταβάλλει ακόμα και το πενιχρό 10% των χρημάτων της ανακεφαλαιοποίησης, που έχει τεθεί ως ασήμαντο όριο για... 


Να παραμείνουν οι τράπεζες υπό ιδιωτική διεύθυνση, ειδάλλως θα περάσουν στη διαχείριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), με δύο λόγια της τρόικας, για να πωληθούν μετά από ένα χρονικό διάστημα και πάλι σε ιδιωτικά χέρια.
Στο μεταξύ η τρόικα εγείρει ζητήματα σχετικά με τη συγχώνευση Εθνικής-Eurobank εκφράζοντας πολλαπλούς φόβους και κυρίως τη δυσκολία μεταπώλησης του νέου ομίλου, αφού είναι πολύ δύσκολη η ανεύρεση ιδιωτικών κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίησή του, πράγμα που σημαίνει ότι θα περάσει σε πρώτη φάση στα χέρια του ΤΧΣ.
Στο φόντο αυτών των καταστάσεων γίνεται όλο και πιο μεγάλος ο κίνδυνος αθρόων απολύσεων σε ένα νοσυρό τραπεζικό τοπίο, όπου τα προβλήματα συνεχώς πολλαπλασιάζονται!

Ως αποτέλεσμα και αυτών των εξελίξεων ο Τραπεζικός Χρηματιστηριακός δείκτης έχει βυθισθεί στα τάρταρα και μαζί του έχει συμπαρασύρει στο βυθό όλο το ΧΑΑ, το οποίο γενικώς κατρακυλά, έτσι και αλλιώς, και συνολικά, σε κατήφορο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου