Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ο ΟΒΕΛΙΞ... Ο ΙΝΤΕΦΙΞ... ΚΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ

http://www.comicdom.gr/wp-content/uploads/2012/12/flat_romans.jpgΠόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κανείς για να χαρακτηρίσει την Ιερισσό Γαλατικό Χωριό; Για να ταυτίσει ένα μέρος υποτίθεται παραβατικό και αποτρόπαιο με ένα παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης, καλοσύνης και χαβαλέ; 

Κι ο ίδιος να δίνει στον εαυτό του τον ρόλο του Ρωμαίου Εκατόνταρχου, που τρώει φάπες από τον Οβελίξ και δαγκωνιές από τον Ιντεφίξ; Αν δεν είναι ηλιθιότητα, είναι αμορφωσιά. Σιγά μην έχουν διαβάσει ο Δένδιας και τα ούγκανά του «Αστερίξ», «Λούκι Λουκ» και «Ιζνογκούντ». 

Με τα τεύχη του «Σωτήρα» και της «Ζωής» τη βγάζανε στα μικράτα τους, άντε στο τσακίρ κέφι να διαβάζανε και κανένα άρθρο του Γεωργαλά. Εν πάση περιπτώσει, κύριε Δένδιά μας, αφού υποσχεθήκατε ότι... 


"Θα κατατροπώσετε τα απανταχού Γαλατικά Χωριά, να σας υποδείξω εγώ μάνι-μάνι τρία εξ αυτών: Πρώτο και καλύτερο είναι το Γαλατικό Χωριό των εφοπλιστών, που ενώ όλοι οι άλλοι, όχι όλοι οι άλλοι, οι συνήθεις άλλοι, έχουν ματώσει εδώ και τρία χρόνια να πληρώνουν φόρους, εισφορές και χαράτσια, αυτοί κρατάνε αλώβητες και τις 78 φοροαπαλλαγές τους. Και πήραν και μπόνους μια επιστράτευση ναυτεργατών να έχουν να πορεύονται. Ακόμη περιμένω τους εφοπλιστές να περάσουν την πόρτα του Βενιζέλου, τους είχε καλέσει την ημέρα που επέβαλε το χαράτσι της ΔΕΗ, για να δηλώσουν τι θα πράξουν για τη σωτηρία της πατρίδας. Εκτός κι αν πήγαν και ο Βενιζέλος τους κλείδωσε στο συρτάρι, δίπλα στη λίστα της Λαγκάρντ. Ή μήπως μέσα στη λίστα της Λαγκάρντ; Ετοιμάστε λοιπόν, κ. Δένδια, τις λεγεώνες σας και επιτεθείτε να τους βυθίσετε αύτανδρους. Δεν δύναμαι να επιτεθώ στους εφοπλιστάς, κύριέ μου, με πειράζει η θάλασσα. 

Το δεύτερο Γαλατικό Χωριό βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στα πόδια σας. Είναι οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, ματατζήδες, εκαμίτες κ.λπ., οι οποίες έχουν αλωθεί από χρυσαυγίτες και άλλους φασίστες, με αποτελέσματα εφιαλτικά: Δέρνουν, ψεκάζουν, βασανίζουν, εξευτελίζουν, μπουκάρουν σε σπίτια, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Βουρ λοιπόν οι λεγεώνες! Μα τι λέτε, κύριε μου; Οι λεγεώνες να επιτεθούν στις λεγεώνες; Αυτό είναι διχασμός προσωπικότητας. 

Το τρίτο Γαλατικό Χωριό είναι τα ίδια σας τα πόδια, είναι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά τα δάνειά τους. Στις καλές εποχές δανείστηκαν 230 εκατομμύρια από την κρατική Αγροτική κι όταν οι εποχές χάλασαν, τώρα που όλοι κυνηγάνε τους δανειολήπτες να τους πιούνε το αίμα, αυτοί πούλησαν την Αγροτική στην Πειραιώς, μαζί με τα δάνεια. Και μετά πήγαν οι αδίστακτοι και νομοθέτησαν την αναδρομική αμνήστευση των τραπεζιτών που τους δανειοδότησαν. Πού είναι οι λεγεώνες σας, κ. Δένδια; Γιατί δεν απαντάτε, κ. Δένδια; Ο κ. Δένδιας αδυνατεί να σας απαντήσει, διότι κρατάει στον ώμο του την ασπίδα του Μοναρχίξ.

Προφυλακίστηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού, σε βάρος των οποίων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής... 

Σύμφωνα με το seleo.gr μετά από περίπου τέσσερις ώρες που ξεκίνησε η απολογία, ο ανακριτής τους ανακοίνωσε την απόφαση να παραμείνουν προσωρινά κρατούμενοι. Εξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι καθώς οι συγκεντρωμένοι έχουν εξαγριωθεί με την απόφαση των δικαστικών αρχών. Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί έξω από το κτίριο. Οι διαδηλωτές ετοιμάζουν "απάντηση" στην προφυλάκιση των δύο κατοίκων της Ιερισσού. Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 7 το απόγευμα στην Καμάρα. Θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Όπως γράφει το thesstoday oι συγκεντρωμένοι έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για την προφυλάκισή τους φωνάζουν "Γιώργο και Βασίλη είμαστε μαζί σας, ας είναι η φωνή μας η δύναμή σας" . 

Οι συγγενείς του 44χρονου ενημερώθηκαν, τηλεφωνικά, ενώ οι συγγενείς του 33χρονου, που βρίσκονται έξω από την αστυνομική διεύθυνση, στο άκουσμα της απόφασης, ξέσπασαν σε κλάματα. "Αχαρακτήριστο γεγονός. Ας το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο Ελληνες πολίτες απολογήθηκαν μέσα στο αστυνομικό μέγαρο" τόνισε, πριν από λίγο, ο συνήγορος των 2 κρατουμένων κ. Καπερνάρος και συμπλήρωσε: "Η δικαστική εξουσία υποχώρησε στην αστυνομική. Εχουμε 4ο Ράιχ. Σ' αυτή την υπόθεση έγιναν δικονομικά έκτροπα αφού κατηγοριοποιήθηκαν μάρτυρες". 

Οι δικηγόροι ενημέρωσαν τους συγγενείς ότι μπορούν να περάσουν για να αποχαιρετήσουν τους ανθρώπους τους, λίγο πριν οδηγηθούν στις φυλακές. "Βρωμάει το "πτώμα" της δημοκρατίας. Κι αν αυτοί την έχουν "δει" Καίσαρες, τώρα θα δουν τι απάντηση θα δώσουν οι Γαλάτες" επισήμανε στις δηλώσεις του, αμέσως μετά την απόφαση για την προφυλάκιση, ο συνήγορος των 2 συλληφθέντων Β.Τζιμούρτος. Απο νωρίς πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να συμπαρασταθεί στους δύο συλληφθέντες. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα και απαίτησαν την απελευθέρωση των δύο άντρων. Ανάμεσα στον κόσμο και βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου