Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Η ΚΑΤΟΧΗ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ - ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΚΟΤΕΣ

Άκυρη η συγχώνευση, κάθε τράπεζα προχωράει μόνη της - Από λεπτό σε λεπτό θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις... 

Το να επιβάλλεται η θέληση των κατοχικών ακόμη και σε τέτοια ζητήματα συνιστά αν μη τι άλλο ακόμη μια προκλητικότατη ταπείνωση για μια χώρα που δεν την αναγνωρίζουν το δικαίωμα να διαχειριστεί ούτε καν τέτοια ζητήματα.

Δεν προχωράει τελικά η συγχώνευση μεταξύ των τραπεζών Εθνικής - Eurobank και η κάθε τράπεζα προχωράει μόνη της. Το θέμα προέκυψε από τις ενστάσεις που προέβαλε η τρόικα σχετικά με το μέγεθος του ενεργητικού της νέας ενιαίας τράπεζας - περίπου 170 δισ. ευρώ, ίσο περίπου με το ΑΕΠ της χώρας - καθώς και το ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστούν για την ανακεφαλαιοποίηση του ενιαίου ομίλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι... 


Η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς σε αυτή συμμετείχαν τόσο ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, όσο και η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις. 

Δείτε τί λέγαμε μόλις πριν λίγο ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου