Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΣΚΑΣΤΕ... ΥΠΟΤΑΧΘΕΙΤΕ... ΚΑΙ ΜΗ ΖΗΤΑΤΕ ΦΡΑΓΚΟ

Σόιμπλε: «Καμία ελπίδα στην Ελλάδα για τις γερμανικές αποζημιώσεις»... 

Κατηγορηματικά αρνητικά αντιδρά η γερμανική κυβέρνηση στο ζήτημα των αποζημιώσεων για την περίοδο της Κατοχής, με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να υπογραμμίζει ότι το θέμα «έχει ξεκαθαριστεί από καιρό» και δεν βλέπει «καμία ελπίδα στην αξίωση για αποζημιώσεις».

Στην πρώτη αντίδραση για το σχετικό πόρισμα στην Αθήνα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών κάλεσε... 


Σε συνέντευξή του στην Neue Osnabruecker Zeitung, όπως την μεταδίδει την Πέμπτη η Deutsche Welle, να μην οδηγείται ο κόσμος στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση με όχημα τα περί αξιώσεων για καταβολή αποζημιώσεων από τη Γερμανία.

«Θεωρώ ότι τέτοιες δηλώσεις είναι ανεύθυνες. Πολύ πιο σημαντικό από το οδηγούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα σε εσφαλμένη κατεύθυνση θα ήταν να τους εξηγήσει και να τους διαφωτίσει κανείς για τον δρόμο προς τις μεταρρυθμίσεις και να τους συνοδεύσει σε αυτήν την πορεία» είπε ο Σόιμπλε.

Η Ελλάδα, ανέφερε, «έχει επιτύχει πολλά μέχρι τώρα, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Και από αυτόν τον δρόμo δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται». «Σε ό,τι αφορά τις αξιώσεις για καταβολή αποζημιώσεων δεν βλέπω καμιά ελπίδα, γιατί το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου