Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΔΙΑΚΟΠΗ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΤΑΙ

Όταν με κυβερνητική παρέμβαση ο Αιμίλιος Λιάτσος δεν ανανέωσε τις συμβάσεις στην ΝΕΤ του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη γράφαμε ότι και μόνο το ότι φτάσαμε να είναι γενικός διευθυντής της ΕΡΤ αυτό το γελοίο πρόσωπο τα λέει όλα...

Εννοούμε ότι αυτό το κυβερνητικό φερέφωνο δεν θα κρατήσει ούτε τα προσχήματα για να γίνει αρεστός στα αφεντικά του.
 
Εδώ που τα λέμε λογικό είναι να τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στους ευεργέτες του ο Λιάτσος αφού από ένας  τυχάρπαστος δημοσιογραφίσκος και αποτυχημένος εκδότης  που ήταν τώρα είναι «κάποιος». Με 4 ιδιαίτερες γραμματείς, παχυλό μισθό λύνει και δένει στην ΕΡΤ.
Τα καινούργια του κατορθώματα τα μαθαίνουμε από σημερινό δημοσίευμα της Μαρίνας Περτούτσου στην "Εφημερίδα των Συντακτών":

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν στην ΥΕΝΕΔ, ουπς ΕΡΤ ήθελα να γράψω. 0 διευθυντής Ενημέρωσης του ευαγούς ιδρύματος, Αιμίλιος Λιάτσος, ενοχλήθηκε από... 


Το ρεπορτάζ του Νίκου Γρυλλάκη, συντάκτη διαπιστευμένου επί σειρά ετών στο ΥΠΕΚΑ, για τις επικείμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και του ζήτησε να κάνει κάποιες (sic) αλλαγές.
Οταν έλαβε την απάντηση από τον δημοσιογράφο ότι δεν πρόκειται να δεχθεί να αλλοιώσει το ρεπορτάζ του για να είναι αρεστό στην κυβέρνηση, ο Λιάτσος με συνοπτικές και δημοκρατικές διαδικασίες το έκοψε.

Και σαν να μην έφτανε το κόψιμο, διεμήνυσε στον δημοσιογράφο ότι δεν θα ξανακάνει ρεπορτάζ για τη ΔΕΗ!
Ακούς εκεί να κάνει κάθε δημοσιογράφος ό,τι θέλει στο μαγαζί του κ. Λιάτσου. Τι το κάναμε, κύριε Γρυλλάκη; Αμέρικαν μπαρ;

Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ καταδικάζει το νέο κρούσμα λογοκρισίας και φίμωσης και καλεί τον Λιάτσο, αν έδρασε αυτοβούλως και αυθορμήτως, να ανακαλέσει την απόφαση.
 Αν έδρασε αυτοβούλως κι αυθορμήτως; Με το που πάτησε το πόδι του στην ΕΡΤ ο κύριος διευθυντής έγινε κυβερνητικότερος των κυβερνητικών.

Τι θυμηθήκατε; Οτι πριν από κάμποσο καιρό εξέδιδε την εβδομαδιαία εφημερίδα «Παρασκευή και 13» και το 'παιζε σκληρή αντιπολίτευση; Εντάξει μωρέ, αυτά ήταν  last year (έκλεισε την εφημερίδα κι έχει αφήσει και κάτι φέσια νααααα στους εργαζόμενους. Σαν αυτά των αγάδων στη σειρά του ΑΝΤΙ «Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής»), που δουλίτσες δεν υπάρχουν και βολεύτηκε στην ΕΡΤ, κάπως πρέπει να δικαιολογήσει κι αυτός τα ευρωπουλάκια που λαμβάνει ως αμοιβή...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου