Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΟΙ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ" ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ

Η ισπανική γλώσσα έχει 17.000 ελληνικές λέξεις (αυτά μας είπε ένας Αργεντινός συνθέτης τραγουδιών στο ΣΚΑΪ στις 22 Αυγούστου. 

Με αφορμή αυτή την αναφορά γύρισα πίσω και αναζήτησα το Λεξικογραφικό Λεξικό του Αριστ. Κωνσταντινίδη, του οποίου η παρουσίαση έγινε στις 16 Απριλίου 1997 με τη συνεργασία του Συντονιστικού Κέντρου Ελληνισμού, υπό την προεδρία του χαλκέντερου υπερασπιστή του Ελληνισμού Νίκου Πολυχρονίδη, του Παν/μίου Αθηνών και του τότε αντιπροέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Αγαπητού Τσοπανάκη. Θέμα του Λεξικού και της σχετικής εκδήλωσης: «Η επίδραση της Ελληνικής γλώσσας στην Αγγλική και στη διεθνή επιστημονική ορολογία». Τα πρακτικά αυτής της εκδήλωσης είδαν το φως της δημοσιότητας το 2001 από το Συντονιστικό Κέντρο Ελληνισμού με δαπάνη του Κύπριου αγωνιστή Πανίκου Σωτηρίου. (Κάπου κάπου εμφανίζονται και τέτοιοι πατριώτες που στην Ελλάδα της παρακμής και της σήψης όλο και σπανίζουν). Έκανα αυτές τις αναφορές για να καταδείξω ότι το εν λόγω Λεξικό δεν είναι έργο... εθνικιστών και... προγονόπληκτων επιστημόνων αλλά προϊόν μακράς επιστημονικής έρευνας η οποία στηρίζεται σε πραγματικά γλωσσολογικά δεδομένα.  
Από τα πρακτικά αυτά αντιγράφω, εντελώς τηλεγραφικά τα εξής:...
 


1) Η αγγλική γλώσσα περιέχει 150.000 ελληνικές λέξεις (υπενθυμίζω ότι η τ. υπουργός Παιδείας, η οποία στο όνομα του σοσιαλισμού όχι μόνο κατάργησε 750 τμήματα της ελληνικής γλώσσας ανά τον κόσμο, όχι μόνο αφήρεσε το «Εθνικής» από το υπουργείο της Α-παιδείας αλλά και πρότεινε την αντικατάσταση της ελληνικής γλώσσας από την Αγγλική!!! (βλ. συνέντευξη της «αγωνίστριας» Διαμαντοπούλου στην εφ. «Η Καθημερινή» της 18/11/2001. Φυσικά, ο φαύλος λαός εξακολούθησε να την ψηφίζει έως προσφάτως. Γι’ αυτό και μας οδήγησαν στην απόλυτη χρεοκοπία).  

2) Στην παρουσίαση αυτού του έργου είπαν: Ο γραμματέας του Συντονιστικού Κέντρου Ελληνισμού Ν. Πολυχρονίδης: «Η υπεροχή της Ελληνικής γλώσσας είναι και η αιτία που το Παν/μιο IRBAIN της Καλιφόρνιας, ξοδεύει εκατομμύρια δολλάρια για την αποθησαύριση έξι εκατομμυρίων ελληνικών λέξεων και εβδομήντα οκτώ εκατομμυρίων λεκτικών τύπων της γλώσσας μας, όταν η αγγλική έχει συνολικά τετρακόσιες ενενήντα χιλιάδες λέξεις και τριακόσιες χιλιάδες τεχνικούς όρους, δηλαδή μόλις το ένα τοις εκατό της δικής μας». Ο ίδιος είπε ότι: «Στο πρόγραμμα των Η/Υ «Ίβυκος» έχουν ευρετηριαστεί 800 συγγράμματα τεσσάρων χιλιάδων Αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων και το έργο συνεχίζεται... Οι επικεφαλής του προγράμματος... πιστεύουν ότι οι λεκτικοί τύποι της ελληνικής θα φθάσουν τα 90 εκατομμύρια, έναντι μόνον 9 εκατομμυρίων της Λατινικής. 

Η ίδια επικεφαλής του προγράμματος καθηγήτρια Μακ Ντόναλτ εδήλωσε ότι: «Η ελληνική γλώσσα, ως δομή πνευματική, είναι υπόδειγμα με το οποίο εδομήθησαν ακριβώς και πιστώς όλες οι ευρωπαϊκές γλώσσες» (στο σημείο αυτό ο ομιλητής παραθέτει την πηγή αναφέροντας το έργο τού Μενέλαου Παγουλάτου: «Ανθολόγιον Πατριδογνωσίας», εκδ. β’, Αθήναι, 1996, εκδ. «Γεωργιάδης», σελ. 115). Τέλος ο Ν. Πολυχρονίδης πληροφορούσε το πνευματικό και επιστημονικό ακροατήριο, στην Αίθουσα Τελετών του Παν/μίου Αθηνών, ότι: «Το Πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της ελληνικής... που υιοθέτησε το CNN για Αγγλόφωνους και Ισπανόφωνους, ανατέθη στην διεθνούς φήμης εταιρεία Η/Υ «Apple» της οποίας ο πρόεδρος έχει δηλώσει: «Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο, που θα της επιτρέψει να αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει νέες ιδέες και θα προσφέρει γνώσεις περισσότερες από όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα ν’ ανακαλύψει» (βλ. σελ. ΧΙΙΙ-ΧΙV). 

3) Στη σύντομη προσφώνησή του, ο πρύτανης Π. Γεμπτος ανέφερε ότι «Δεκάδες χιλιάδες είναι οι Ελληνικές λέξεις που απαντούνται σήμερα στις ευρωπαϊκές γλώσσες και ιδιαίτερα στην Αγγλική, όπως λένε και οι ίδιοι, απ’ όσο γνωρίζω στις μέρες μας» (σελ. 6).  

4) Ο αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Αγ. Τσοπανάκης, αφού ανατρέχει στις ομηρικές καταβολές της Ελληνικής γλώσσας, αναφέρθηκε στη μεγάλη αξία του έργου του Κωνσταντινίδη, το οποίο δικαίως βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (σελ. 9-14).  

5) Τέλος, ο συντάκτης του λεξικογραφικού έργου Αρ. Κωνσταντινίδης, παραθέτει ασύλληπτα ποσοστά συμμετοχής της ελληνικής γλώσσας στα λεξικά των διαφόρων χωρών κατά επιστημονικό κλάδο (Ιατρική, Ζωολογία κ.λπ.). Τα ποσοστά της ελληνικής γλώσσας αρχίζουν από το 25%, περνούν από το 68% και φθάνουν ως το 74%. Για να προσγειώσω τους αδιάβαστους... αντιρατσιστές σημειώνω ότι κατά τον ερευνητή «στο πληρέστερο λεξικό «Merriam – Webster», η συμμετοχή σε αμιγείς ελληνικές λέξεις είναι 41614, που αντιστοιχεί στο 25%, δηλαδή η μία στις 4 λέξεις είναι αμιγώς ελληνική... έναντι 57 λέξεων από την Τουρκία και 34 λέξεων απ’ όλες τις σλαβικές γλώσσες» (βλ. σελ. 17-18). 

Στην ντοκουμενταρισμένη ομιλία του ο ερευνητής κατέληξε: «Με όλα αυτά που ανέφερα, δεν προσπαθώ να μειώσω την παγκοσμιότητα, που έχει σήμερα η Αγγλική γλώσσα! Ούτε να παρουσιάσω την ελληνική ως την περιούσια γλώσσα. Πεποίθησή μου είναι, όμως, ότι έχουμε κληρονομήσει έναν ανεκτίμητο θησαυρό, για τον οποίο πρέπει να είμαστε υπερήφανοι και πρέπει να βοηθήσουμε να το καταλάβουν αυτό και τα παιδιά μας» (βλ. σελ. 31). Είναι πρόδηλο ότι μέσα σ’ ένα αρρωστημένο αντιρατσιστικό ελληνικό περιβάλλον, νόθο και αδιάβαστο, ο ερευνητής αισθάνθηκε την ανάγκη ν’ απολογηθεί λέγοντας: «Δεν προσπαθώ να παρουσιάσω την ελληνική ως περιούσια γλώσσα, ενώ ΕΙΝΑΙ και το γνωρίζει πολύ καλά. Αυτό που δεν τόλμησε ο σπουδαίος ερευνητής, εν μέσω μιας απιθάνου εκτάσεως και θρασύτητος... αντιρατσιστικής θολούρας, μας το είπε, ανάμεσα σε τόσους και τόσους Έλληνες και ξένους διανοητές, και ο Γκαίτε και η Ζ. Ντε Ρομιγύ (Αν δεν τους άκουσαν ας ανοίξουν κανένα λεξικό).  

Ο πρώτος μας είπε: «Άκουσα στον Άγιο Πέτρο της Ρώμης το Ευαγγέλιο σ’ όλες τις γλώσσες. Η ελληνική αντήχησε, άστρο λαμπερό μέσα στη νύχτα».  
Η δεύτερη, γνωστή ελληνίστρια, θα πει: «Όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει ελληνικά, γιατί η ελληνική γλώσσα μας βοηθάει πρώτα απ’ όλα να καταλάβουμε τη δική μας γλώσσα» (βλ. Μ. Παγουλάτου, όπ.π. σελ. 54 και 191). Πρβλ και τις απόψεις των δικών μας κορυφαίων: Οδ. Ελύτη, Νικ. Βρετάκου, Κ. Κατοριάδη, Ι. Θεοδωρακόπουλου, όπ.π. σελ. VII-ΙΙΙ). Ενώ, λοιπόν, αυτή είναι η παγκόσμια σημασία της Ελληνικής γλώσσας, αυτό το αγλάισμα του πολιτισμού, οι άθλιοι υπουργοί της Α-παιδείας ανασκολόπισαν την Ελληνική γλώσσα ανά την υφήλιο και στη Γερμανία. Αυτό καταγγέλλει στο ραδιόφωνο του «Φλας» στις 24 Αυγούστου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας Δημητρίου που είπε: Με απόφαση της πρώην υφυπουργού Παιδείας Φ. Γεννηματά καταργήθηκαν ελληνικά σχολεία τα οποία λειτουργούσαν και με δαπάνη του γερμανικού κράτους. 

 Πρόκειται για ένα μεθοδευμένο αφελληνισμό από εθνοκτόνους υπουργούς με την υποστήριξη εθνομειοδοτών προδοτών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (πως αλλοιώς να τους πεις; Αυστραλοπιθήκους ή κοπριτοδίαιτους;). Απίστευτο αλλά αληθινό. Παγκόσμια πρωτοτυπία: Εκατομμύρια ψηφοφόρων ν’ ανασκολοπίζουν τη γλώσσα τους, την πρωτοπόρο γλώσσα της ανθρωπότητας (βλ Αντ. Αντωνάκου: «Γλώσσα ποι πορεύη;», εκδ. «Κάδμος» 2007 και Α. Στάμου: «Ιερά Ελευσίς» εκδ. «Κάδμος», χ.χ. σελ. 109 επ. όπου το κεφάλαιο: «Ελληνικαί Πρωτολέξεις». Είναι πρόδηλο ότι μ’ αυτό το μένος των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων κατά της ελληνικής γλώσσας και τη βοήθεια των αδιάβαστων αντιρατσιστών, η Ελλάδα θα εξαφανιστεί από το χάρτη των εθνών! 

Κάποιος πρέπει να τους φράξει το δρόμο... 

ΠΑΝ. ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου