Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Η ΕΛ.ΑΣ φοβάται επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα: Απειλητικές προκηρύξεις σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου

Απόρρητη διαταγή για αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας αστυνομικών και έκτακτο σχεδιασμό ασφαλείας για αστυνομικές εγκαταστάσεις και οχήματα εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ...
ELAS
Το διαβαθμισμένο έγγραφο κοινοποιήθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες τις προηγούμενες ημέρες και προβλέπει τη μέριμνα για αποτελεσματική φρούρηση Αστυνομικών Τμημάτων με φρουρούς αποκλειστικά επιφορτισμένους με...
καθήκοντα σκοπού, 24ωρη φύλαξη των αστυνομικών εγκαταστάσεων από άνδρες με πλήρη εξοπλισμό που θα ελέγχουν ενδελεχώς τους εισερχομένους στις εγκαταστάσεις, στάθμευση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων σε κλειστούς χώρους στάθμευσης (όπου υπάρχουν) και ασφάλιση των υπηρεσιακών οχημάτων που βρίσκονται σε ιδιωτικά συνεργεία σε χώρους που δεν είναι ορατοί εξωτερικά των συνεργείων.

Εφιστάται, επίσης, προσοχή στα δρομολόγια αστυνομικών που εκτελούν περιπολίες για να μη γίνονται εύκολα αντιληπτές οι διαδρομές, ενώ μέτρα θα ληφθούν για την έγκαιρη προειδοποίηση του Α.Τ. σε τυχόν προσπάθεια καταδρομικές ενέργειας.
Αιτία ήταν  κείμενο που υπογράφεται από ομάδα με όνομα «Αναρχικό Δίκτυο Δημιουργίας Οχετός», το οποίο δημοσιεύτηκε στις 1 Οκτωβρίου 2016 σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με αφορμή τις καταγγελίες για «καψόνια» σε ανήλικους πρόσφυγες στο Α.Τ. Ομονοίας.
Οι συντάκτες κάνουν αναφορά και στην υπόθεση θανάτου του Pellumb Marnikollaj, ο οποίος στις 3 Αυγούστου φέρεται να πήδηξε από το παράθυρο του Αστυνομικού Τμήματος Πατησίων. «Τα παλικάρια της ΕΛ.ΑΣ. απέδειξαν για άλλη μια φορά πως είναι άξιοι να μην τους αναγνωρίζουν ούτε οι μάνες τους όταν θα βρωμίζουν τα νεκροκρέβατα του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου», ήταν η αναφορά που σήμανε συναγερμό στις Αρχές.
Η ευθεία απειλή για δολοφονίες αστυνομικών παραπέμπει την Αστυνομία σε άτομα που μπορεί να έχουν άμεση ή έμμεση εμπλοκή με σοβαρές υποθέσεις του παρελθόντος.
Το «Αναρχικό Δίκτυο Δημιουργίας Οχετός» αναφέρει ότι τα περιστατικά αστυνομικής βίας «τροφοδοτούν το μίσος και την οργή που τρέφουμε για το κράτος, το κεφάλαιο και τα σώματα ασφαλείας τους». Σε άλλο σημείο του κειμένου κάνουν λόγο για τη «μακροχρόνια συνεργασία μπάτσων και μαφίας, η οποία αφήνει τα καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών και λευκής σαρκός να δρουν ανενόχλητα στη περιοχή (Εξαρχείων) και όχι μόνο».

Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι η οργάνωση «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων», που ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας του 36χρονου Αιγύπτιου Χαμπίμπι –διακινητή ναρκωτικών- στα Εξάρχεια, έγραφαν στην προκήρυξή τους κάτι παρόμοιο: «Το σύμπλεγμα ανάμεσα στη μαφία και την αστυνομία, αν και αποτελεί ένα πολλάκις εξακριβωμένο φαινόμενο που δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν, στη περιοχή των Εξαρχείων εκφράζεται με αποκαλυπτικά απροσχημάτιστους όρους (…)
Γνωρίζουν επίσης πως ο διοικητής του Α.Τ. Εξαρχείων συναντιέται με ορισμένους από αυτούς σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα» (…) «Έτσι και οι ναρκέμποροι των Εξαρχείων, που απαρτίζονται από λούμπεν-παρασιτικά στοιχεία, ‘’φουσκωτούς’’, ποινικούς και κατά φαντασία γκάνγκστερς, αποτελούν απλά τους χρήσιμους ηλίθιους για το Α.Τ. Εξαρχείων και τη ΓΑΔΑ, τα επίσημα δηλαδή κέντρα ελέγχου της διακίνησης ναρκωτικών».
Τα κοινά στοιχεία των κειμένων που δημοσίευσαν οι δύο ομάδες γέννησαν ερωτήματα στους αστυνομικούς, που ερευνούν το σενάριο να υπάρχει οποιαδήποτε σχέση σύνδεσής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου