Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες: Δεν άρχισε ακόμη η απελευθέρωση της Μοσούλης

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία παρακολουθεί την κατάσταση γύρω από την ιρακινή πόλη της Μοσούλης καθώς και τις δράσεις που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των τρομοκρατών του Daesh...


«Στον τομέα αυτόν έχει προσηλωθεί ο μηχανισμός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, που μέλη της βρίσκονται πολύ κοντά στη Μοσούλη,  έχει περισσότερους από... δέκα τομείς  που παρακολουθούν τις επικοινωνίες καθώς και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που παρακολουθούν τις εξελίξεις».

Σύμφωνα με τον Γκερασίμοφ, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η «χειρουργική επέμβαση που σχετίζεται με την απελευθέρωση της Μοσούλης, δεν έχει, ακόμη,  αρχίσει, παρά τις παραφωνίες  που εμφανίζονται σε διεθνή τηλεοπτικά κανάλια (που εξυπηρετούν άλλους σκοπούς).

Ο ίδιος σημείωσε ότι έχει παρατηρηθεί συγκέντρωση οπλικών συστημάτων βαρέως τύπου για βομβαρδισμό της περιοχής, γύρω από τη Μοσούλη.

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί παρακολουθούν με προσοχή τυχούσες απόπειρες των τρομοκρατών του ‘ισλαμικού κράτους’ να κινηθούν προς τα σύνορα με τη Συρία για να εισέλθουν στο έδαφός της.

Ο επικεφαλής του ρωσικού Γενικού Επιτελείου  δήλωσε ότι οι τρομοκράτες δεν πρέπει να φεύγουν κυνηγημένοι από τη μια χώρα  της Μέσης Ανατολής σε άλλη, γιατί αυτό δημιουργεί πρόσθετους κινδύνους.

Αντί αυτού, πρέπει να πολεμηθούν, όπου και αν βρίσκονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου