Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Η "κατάρα" των διοικητών στο Ντονμπάς. Δολοφονούνται μακριά από τα πεδία της μάχης:

Oι φιλορωσικές αρχές στην αυτονομημένη Ανατολική Ουκρανία διέταξαν τη Δευτέρα 3ημερο πένθος προς τιμήν του 33χρονου στρατιωτικού διοικητή Arseni Pavlov που έγινε γνωστός με την κωδική ονομασία «Motorola» και που σκοτώθηκε προχθές τη νύχτα από τρομοκρατική επίθεση στο Donetsk. Οι νεορώσοι κατηγορούν το Κιέβο ότι ευθύνεται για την έκρηξη...
Ο "Porochenko καταπάτησε την εκεχειρία και μας κήρυξε τον πόλεμο", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της αυτοανακηρυχθείσας «Λαικής Δημοκρατίας του Donetsk» (DNR),ο Alexandre Zakhartchenko.
Στον τόπο του δράματος ένας μαχητής που φέρει το σήμα της μονάδας Sparta που...
διοικούσε ο Arseni Pavlov ανέφερε στο AFP μέσα στη νύχτα ότι η βόμβα τοποθετήθηκε στο ασανσέρ της πολυκατοικίας. 
« Είτε αυτή είναι μια επιχείρηση των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών , είτε είναι ένα χτύπημα των δικών μας « , πρόσθεσε υπό την κάλυψη της ανωνυμίας.
Από την πλευρά του ένας άλλος διοικητής ο Akhra Avidzba, ανέφερε στο AFP ότι υποπτεύεται τους παλιούς εθελοντές φιλοκιεβιστές που ενσωματώθηκαν στις ουκρανικές δυνάμεις.
"Θα κάνουμε μια προσπάθεια για να βρούμε τον υπεύθυνο και θα εκδικηθούμε", διαβεβαίωσε.
Πολλοί νεορώσοι διοικητές σκοτώθηκαν.
Ο ρώσος πολίτης Arseni Pavlov έγινε γνωστός συμμετέχοντας στις κύριες μάχες κατά των ουκρανικών δυνάμεων στα Α της χώρας γύρω από το αεροδρόμιο του Donetsk, στο Slaviansk, Ilovaïsk και στο Debaltseve.
Εκτός του « Motorola », πολλοί άλλοι διοικητές του ίδιου στρατοπέδου που θεωρούνταν πολλοί ανεξάρτητοι από τις αρχές των ανταρτών σκοτώθηκαν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες μακριά από τις ζώνες όπου συνεχίζονταν οι μάχες.
Το 2015, οι κοζάκοι διοικητές Pavel Dremov και Alexandre Bednov ο επονομαζόμενος και « Batman » σκοτώθηκαν ο ένας σε μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και ο άλλος σ΄ενέδρα.
Ο διοικητής Alexeï Mozgovoï σκοτώθηκε το 2015 σε μια ενέδρα στο έδαφος που ελέγχουν οι νεορώσοι από μια επιχείρηση των ουκρανικών ειδικών μονάδων διαβεβαίωναν και τότε οι αρχές του Ντονμπάς.
Στις 22 Αυγούστου οι αρχές του DNR ανακοίνωσαν ότι μια βόμβα εξουδετερώθηκε κοντά στην οικία του προέδρου Zakhartchenko.Σύμφωνα με την πηγή ο ίδιος είχε γίνει στόχος μιας ακόμη επίθεσης και τον Απρίλη.
Στις 6 Αυγούστου μια βόμβα που περιείχε 15 kg TNT εξερράγη καθώς διερχόταν ο πρόεδρος της « Λαικής Δημοκρατίας του Lougansk » (LNR), ο Igor Plotnitski, ο οποίος και τραυματίστηκε.
Στη συνέχεια αυτής της αποτυχημένης επίθεσης ο υφυπουργός Άμυνας της LNR ο Vitali Kissilev συνελήφθηκε για απόπειρα πραξικοπήματος όσο και ο τ.πρωθυπουργός της LNR ο Guennadi Tsypkalov, του οποίου η αυτοκτονία του ενώ ήταν υπό καθεστώς κράτησης ανακοινώθηκε λίγο αργότερα.courrierinternational. 18.10.16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου