Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Συρία: "Στρατός κατοχής- οι τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία- αντίσταση με όλα τα μέσα"

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σ ένα κρεσέντο προκλήσεων δηλώνει απροκάλυπτα πως οι τουρκικές δυνάμεις θα προχωρήσουν προς την Αλ Μπαμπ στη Συρία, πόλη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να διώξει τζιχαντιστές και κούρδους μαχητές από το έδαφος κοντά στα σύνορά της... 




«Είμαστε υποχρεωμένοι, θα πάμε εκεί» είπε αναφερόμενος στην Αλ Μπαμπ. «Πρέπει να προετοιμάσουμε μία περιοχή που έχει καθαριστεί από τον τρόμο» σημείωσε.

Οι τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία κατά των τζιχαντιστών και των κούρδων μαχητών συνεχίζονται. Ο στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο ότι...
τις τελευταίες 24 ώρες επλήγησαν 70 στόχοι του PKK και του YPG, καθώς και 52 στόχοι του Ισλαμικού Κράτους.

Την ίδια στιγμή η απάντηση της Συρίας είναι σαφής: Οι τουρκικές δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας χαρακτηρίζονται ως στρατός κατοχής και η Συριακή ηγεσία καλεί σε αντίσταση με όλα τα μέσα. 

Η εισβολή στη Συρία των τουρκικού στρατού χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση της Συρίας ως ‘στρατός κατοχής’ και ανακοίνωσε  ότι ‘η χώρα θα αντιταχθεί με όλα τα μέσα’, όπως σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα που σημειώνει «το καθεστώς του Άσαντ θεωρεί ως κατοχή τις  τουρκικές επιχειρήσεις στη Συρία’.

Το δημοσίευμα επικαλείται το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων ‘Sana’ που αναφέρει ότι «δεν έχει καμία σημασία οι λόγοι για τους οποίους ο τουρκικός στρατός βρίσκεται στην επικράτεια της Συρίας, μόνο η παρουσία του στο έδαφος μας είναι απολύτως απαράδεκτη».

Στη συνέχεια υπάρχει δήλωση στην οποία σημειώνεται ότι "η Συρία βρίσκεται υπό κατοχή και εναντίον των δυνάμεων κατοχής θα αντισταθούμε με κάθε μέσο".

Όπως σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο DHA o ο τουρκικός στρατός βρίσκεται, ήδη, 60 ημέρες στο έδαφος της Συρίας, στην στρατιωτική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη». 

Μόλις χθες η Τουρκία ενέτεινε τον βομβαρδισμό κατά στόχων των Κούρδων της Συρίας, των Ομάδων Λαϊκής Αντίστασης – YPG, με τουρκικά μαχητικά F-16,  σκοτώνοντας πάνω από 70 μαχητές της κουρδικής ομάδας.

Επίσης, όπως σημειώνει το δημοσίευμα εισέβαλαν  για την εκκαθάριση των Κούρδων μαχητών, άρματα μάχης από το Χατάι στο έδαφος της Συρίας βομβαρδίζοντας στόχους του YPG.

Σήμερα, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, τουρκικά άρματα μάχης κατευθύνονται προς την πόλη της βόρειας Συρίας, Τελ Ριφάτ.

Με πληροφορίες από το ιστολόγιο ΕΧΕΔΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου