Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Συνένοχο όλο το τσίρκο

Η επιλογή υπήρξε καθαρή. Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και στο επίπεδο των συμβολισμών, αυτό που κατάφερε ήταν να καταδείξει και εν τέλει να επιβεβαιώσει τη συνενοχή ολόκληρου του κόμματος στις καταστροφικές επιλογές που ρημάζουν τον τόπο...

Αυτή είναι η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Οι πρώτες των πρώτων επιλογές των συνέδρων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ο διαχειριστής της χορογραφημένης κατοχικής εξαθλίωσης Ε. Τσακαλώτος, και ο πρωταγωνιστής της αξιακής και εθνικής αποδόμησης Ν. Φίλης, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο προκειμένου να...
αποδεχτεί κανείς, ουδέν ελαφρυντικό για κανέναν. Όλοι συνένοχοι στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος της χώρας.

Σε μάχη ανάμεσα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Νίκο Φίλη εξελίχθηκε η πρωτιά για την νέα κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά την πρωτιά πήρε ο υπουργός Οικονομικών και προερχόμενος από τους "53" και οι 1312 ψήφοι που πήρε θεωρούνται σαφές μήνυμα προς την ηγεσία του κόμματος.

Μόλις τέσσερις ψήφους λιγότερες από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο πήρε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, που ήταν δεύτερος στην ψηφοφορία, με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση θα είναι τρίτος με 1.272 ψήφους. Ακολούθησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος με 1.222 ψήφους και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης (1.209.).

Ακολούθησαν για την πρώτη 10αδα: Πάνος Σκουρλέτης (1.157), Παύλος Πολάκης (1.137), Νίκος Παππάς (1.106) και η Ρένα Δούρου (1.090). Η περιφερειάρχης Αττικής είναι η μοναδική γυναίκα στους 10 πρώτους σε ψήφους για τη νέα κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και η μοναδική που δεν είναι στέλεχος της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου