Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Άντρο παρανομίας το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης

Ρεσιτάλ προκλητικότητας, αυθαιρεσίας και παρανομίας και αυτήν την Τετάρτη, στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνίστρια η γνωστή (πλέον) στο πανελλήνιο, κ. Ιωάννα Μπιλίση-Χρουσαλά, «σεναριογράφος» η Τράπεζα Πειραιώς και, σε ρόλους κομπάρσου, η Ελληνική Αστυνομία!!!...
thes_new_5
Από τις 3:30 που είχαν μαζευτεί οι διαδηλωτές έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης (όπου στεγάζεται το Ειρηνοδικείο) έγινε φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά, όταν...
είδαν τουλάχιστον 4 διμοιρίες ΜΑΤ να μπαίνουν μέσα στο κτίριο. Το τι ήταν αυτό που δεν πήγαινε καλά, δεν άργησε να φανεί.
Παρόλο που οι συμβολαιογράφοι είχαν ανακοινώσει αποχή από τους πλειστηριασμούς, η κ. Μπιλίση σα να μην τρέχει τίποτα, προσπάθησε να κινήσει τη διαδικασία εκπλειστηριασμού ενός οικοπέδου στο Χορτιάτη.
Αυτή τη φορά κανείς δεν εμπόδισε την είσοδο του κόσμου στο κτίριο, αλλά η αστυνομία είχε κάνει αλυσίδα μέσα στην αίθουσα για να κρατήσει τους διαδηλωτές μακριά από την έδρα.
Όταν μπήκαν και κάθισαν οι συμβολαιογράφοι στην έδρα, ο κόσμος που είχε μαζευτεί τους φώναζε ότι είναι παράνομοι διότι δεν έχουν άδεια για να τελέσουν τον πλειστηριασμό. (Λόγω της αποχής, για να τελεστεί κάποιος πλειστηριασμός πρέπει η υπεύθυνη συμβολαιογράφος να πάρει άδεια από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο – εφόσον ο εν λόγω πλειστηριασμός συμφωνεί με το πλαίσιο που έθεσε ο Σύλλογος.) Η μία εκ των συμβολαιογράφων της έδρας, όταν άκουσε τις διαμαρτυρίες του κόσμου, ακούστηκε να λέει «δίκιο έχουν» και αποχώρησε. Όχι όμως και η κ. Μπιλίση, η οποία έμπαινε, έβγαινε και μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο. Μετά από αρκετή ώρα και αφού είχε πάρει τα «κατάλληλα» τηλεφωνήματα, επιστρέφει και, κουνώντας ένα χαρτί, δηλώνει ότι έχει την άδεια. Οι δικηγόροι που συμμετέχουν στο κίνημα πλησίασαν στην έδρα για να το δουν και έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι δεν ήταν παρά ένα έγγραφο με το οποίο η Τράπεζα Πειραιώς αιτούνταν την εξαίρεση από την αποχή των συμβολαιογράφων, όλων των ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρί από αυτήν! Αυτό το έγγραφο το είχε σφραγίσει η ίδια η κ. Μπιλίση, ως Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσ/νίκης! Πιθανώς, νόμιζε ότι θα αρκούσε να κουνήσει ένα χαρτί από μακριά, λέγοντας «να η άδεια» και με αυτό θα ξεγελούσε τον «όχλο» (όπως υποτιμητικά αποκαλεί τους πολίτες που διαμαρτύρονται).
Όταν το… ευφυές κόλπο της δεν έπιασε, αντιθέτως εξόργισε ακόμα περισσότερο το συγκεντρωμένο πλήθος, η κ. Μπιλίση άρχισε πάλι να μπαινοβγαίνει  μιλώντας στο τηλέφωνο, μέχρι που εμφάνισε νέο χαρτί, την άδεια αυτή τη φορά από το Συντονιστικό των Συμβολαιογράφων για την τέλεση του συγκεκριμένου πλειστηριασμού! Αυτό ήταν και το πιο εξοργιστικό από όλα, αφού ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός αφορούσε οικόπεδο (δυνάμει κατοικία) και σε καμία περίπτωση δεν ήταν ούτε… κότερο ούτε ευπαθές προϊόν, όπως ορίζει το πλαίσιο της αποχής των συμβολαιογράφων!
Επειδή όμως για τα «οικόσιτα» του συστήματος, η ντροπή και το φιλότιμο είναι άγνωστες λέξεις, η υπόθεση δεν τελείωσε εδώ, αλλά είχε και συνέχεια. Παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες, τις φωνές και τα συνθήματα που έσειαν την αίθουσα, η κ. Μπιλίση παρέμεινε ατάραχη, συνέχισε να μασουλάει το σνακ της (το συνηθίζει να κολατσίζει στην έδρα) και περίπου 10 λεπτά πριν την επίσημη λήξη της διαδικασίας, έβγαλε από την τσάντα της ένα φάκελο και άρχισε να καταγράφει την προσφορά! Χωρίς να έχει γίνει ανακοίνωση των ακινήτων στην αρχή της διαδικασίας, χωρίς η ίδια να ανακοινώσει την προσφορά, χωρίς να ζητήσει και να δώσει χρόνο για τυχόν αντιπροσφορές, παραβιάζοντας, εν ολίγοις, κάθε διαδικασία που ορίζει ο νόμος για τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών!
Αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Ο κόσμος όρμησε μπροστά, συμπαρέσυρε έδρανα, προστατευτικά κάγκελα και… αστυνόμους και έφτασε μέχρι την έδρα, ενώ η κ. Μπιλίση φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα της αίθουσας! Τώρα, τι πρόλαβε να καταγράψει και πώς την έληξε στα χαρτιά τη διαδικασία, η Πειραιώς κι η ψυχή της το γνωρίζουν…
Φάνηκε λοιπόν ολοκάθαρα, ίσως πιο καθαρά από κάθε άλλη φορά, ποιο είναι το πραγματικό αφεντικό αυτών των – κατ’ όνομα μόνο – «λειτουργών της δικαιοσύνης». Αρκεί μια εντολή της Τράπεζας Πειραιώς και η κ. Μπιλίση σπάζει την αποχή του Συλλόγου της. Αρκεί μια εντολή της Τράπεζας Πειραιώς και ολόκληρη «Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος» ανατρέπει το ίδιο της το πλαίσιο! Φάνηκε επίσης και το πόσο υποκριτικό είναι το όψιμο ενδιαφέρον των συμβολαιογράφων για την προστασία, δήθεν, της «πρώτης κατοικίας». Μια εντοthess_new_4λή της Τράπεζας Πειραιώς και πήγαν περίπατο και οι «αποχές» και τα «αιτήματα» και το «πλαίσιο» και όλα! Προπαντός, μη θίξουμε τα συμφέροντα του «μεγάλου αφεντικού»… με το αζημίωτο, βέβαια!
Εντύπωση όμως προκαλεί η στάση της αστυνομίας. Γιατί, εντάξει, η κάθε «κ. Μπιλίση» μπορεί να έχει και η ίδια της συμφέρον από τους πλειστηριασμούς. Η αστυνομία όμως; Γιατί ανέχονται να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τους τέτοιες κατάφωρες παρανομίες; Γιατί παραμένουν απαθείς όταν καταπατάται κάθε έννοια νομιμότητας; Η δικαιολογία ότι κάνουν τη δουλειά τους ή ότι ακολουθούν εντολές καταρρέει σα χάρτινος πύργος μπροστά σε αυτό το όργιο παρανομίας που συντελείται στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Εκεί, και σε κάθε ειρηνοδικείο αυτής της χώρας, οι μόνοι εγγυητές της νομιμότητας, τελικά, είναι ο κόσμος που εναντιώνεται στην παράνομη, κατοχική δήμευση των περιουσιών του ελληνικού λαού. Αν θέλουν λοιπόν να κάνουν τη δουλειά τους, γιατί στρέφονται εναντίον αυτού του κόσμου; Γιατί ακολουθούν εντολές που υπαγορεύονται από το καρτέλ των τραπεζών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου