Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ρωσία: Τον Βόρειο Στόλο «κατεβάζει» εν όψει της τελικής επίθεσης στο Χαλέπι

Ρωσικά πολεμικά πλοία του Βόρειου Στόλου και του Στόλου της Βαλτικής -με ναυαρχίδα το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτζοφ» που μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και πυραύλους cruise- κατευθύνονται στη Μεσόγειο με προορισμό τη Συρία...


Ρωσία: Τον Βόρειο Στόλο «κατεβάζει» εν όψει της τελικής επίθεσης στο Χαλέπι

«Αναπτύσσουν ολόκληρο τον Βόρειο Στόλο και μεγάλο τμήμα του Στόλου της Βαλτικής στη μεγαλύτερη ανάπτυξη επιφανείας από...
το τέλος του Ψυχρού Πολέμου» αναφέρει ανώτερος διπλωμάτης του ΝΑΤΟ μιλώντας για επικείμενη κλιμάκωση βομβαρδισμών «στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ρωσίας να κηρύξει τη νίκη της» στο Χαλέπι.

Ο στόλος έχει περάσει από το Μπέργκεν της Νορβηγίας, δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας την Τετάρτη ο διπλωμάτης της Συμμαχίας. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν μεταδώσει ότι θα κινηθεί μέσω Μάγχης και Γιβραλτάρ προς τη Μεσόγειο και τις συριακές ακτές.

Ναυαρχίδα του στόλου είναι το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας «Ναύαρχος Κουζνέτζοφ, το οποίο μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη, καθώς και το σοβιετικής εποχής πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Μέγας Πέτρος» (Pyotr Velikiy) και πλοία υποστήριξης, όπως έχουν μεταδώσει ρωσικά μέσα.

«Σε δύο εβδομάδες θα δούμε κλιμάκωση στις αεροπορικές επιθέσεις στο Χαλέπι στο πλαίσιο της στρατηγικής της Ρωσίας να κηρύξει νίκη εκεί» δήλωσε ο διπλωμάτης του ΝΑΤΟ, βάσει των όσων μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο νορβηγικός στρατός δημοσίευσε φωτογραφίες των πολεμικών πλοίων που ελήφθησαν τη Δευτέρα. Νορβηγική εφημερίδα ανέφερε επικαλούμενη των επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας ότι τα πλοία «πιθανώς θα διαδραματίσουν ρόλο στην καθοριστική μάχη στο Χαλέπι».

Η Ρωσία αναφέρει ότι η ανάπτυξη θα στοχεύσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Ωστόσο, ο ΝΑΤΟϊκός διπλωμάτης δήλωσε ότι στόχος είναι να εκδιωχθούν και να εξοντωθούν οι 8.000 αντάρτες στο Χαλέπι, τη μόνη μεγάλη πόλη που παραμένει (το ανατολικό κομμάτι της) στα χέρια των δυνάμεων του πολεμούν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου