Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Συνταγματική αναθεώρηση και κατοχή

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες και πολλές φωτογραφίες κυκλοφορούν , για την αναθεώρηση του Συντάγματος που από το ξεκίνημα έχει τεθεί στη σωστή του βάση, δηλαδή σε ένα Κοσμοπολιτικό γεγονός. Βλέπουμε λοιπόν μια <πασαρέλα> με Κυρίους και Κυρίες να χαμογελούν, άραγε για ποιο λόγο, και να σφίγγουν χέρια και μάλιστα <Πρωθυπουργικά> !!! Οποία ικανοποίηση αμφοτέρων των πλευρών…
Συνταγματική  αναθεώρηση και κατοχή
του ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Ας σοβαρευτούμε όμως και ας μην παρασυρθούμε από την γελοιότητα της παράστασης
προσπαθώντας να προβληματίσουμε για το διαφημιζόμενο μέγα γεγονός.
Κατ αρχήν να πούμε ότι ναι κάθε Κράτος δικαιούται γιατί προβλέπεται σε όλα τα Συντάγματα η Αναθεώρησή τους προκειμένου να... προσαρμοστεί η λειτουργία του Κράτους και η ζωή των Πολιτών στις εκάστοτε πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις, έτσι ώστε η ζωή των Πολιτών να κατοχυρώνει ακόμα περισσότερο τα δικαιώματά του, Πολιτικά, Κοινωνικά, Εργασιακά κ.λ.π.

Έτσι λοιπόν θα πρέπει πρώτα απ όλα να εξετάσουμε σοβαρά αν είμαστε Κράτος δίνοντας ένα στοιχειώδη ορισμό για το τι σημαίνει Κράτος και για να μην αυθαιρετίσουμε, θα δώσουμε τον ορισμό ενός από τους κορυφαίους Συνταγματολόγους του περασμένου αιώνα και άκρως συντηρητικούς Επιστήμονες, του Χρήστου ΣΓΟΥΡΙΤΣΑ.
<Κράτος ή Πολιτεία είναι σύνολο Ανθρώπων που ζούν σε μια συγκεκριμένη περιοχή και συνδέονται οργανικά και κυριαρχικά μεταξύ τους για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου σκοπού>!!!
Θα πρέπει συνεπώς να εξετάσουμε εάν πληρούνται αυτά τα προαπαιτούμενα σήμερα και αν όχι γιατί.
Χωρίς να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ανάλυση αβίαστα μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι από τον πιο πάνω ορισμό απουσιάζει εντελώς η έννοια της λέξης <κυριαρχικά> και αυτό γιατί το λεγόμενο <Κοινοβούλιο> δεν έχει το δικαίωμα ούτε καν να συζητήσει και πολύ περισσότερο να ψηφίσει κάποιο Νόμο, αν προηγουμένως δεν υπάρξει η σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Και για να μην θεωρηθεί από κάποιον ότι είμαστε υπερβολικοί η συκοφάντες παρακαλώ διαβάστε τον Νόμο με τον οποίο ψηφίστηκε το τρίτο Μνημόνιο και που για την διευκόλυνσή σας είναι ο Ν.4336/14-8-2015 Φ.Ε.Κ.94 (ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ-ΣΕΛ.1014)!!! Συνεπώς ένα ΜΗ-ΚΡΑΤΟΣ δεν μπορεί να έχει Σύνταγμα άρα δεν μπορεί να αναθεωρήσει κάτι που δεν υπάρχει!

Ακόμα θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι στις 8-5-2010 με την υπογραφή της <ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ> η τότε <Κυβέρνηση> του κωπηλάτη παραιτήθηκε <ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΣΥΛΙΑ ΛΟΓΩ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ>, όπως αναφέρεται στο άρθρο 14παρ.5. Η πράξη αυτή σημαίνει ότι τη στιγμή εκείνη πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, γιατί έχουμε ευθεία παραβίαση του άρθρου 120παρ.3 του Συντάγματος <περί σφετερισμού εξουσίας>!
Συνεπώς έκτοτε άλλαξε βίαια το Πολίτευμα της Χώρας και ζούμε σε μια Κοινοβουλευτική Δικτατορία που πρόσφατα μετεξελίχθηκε και τυπικά και σε ΚΑΤΟΧΗ!
Οτιδήποτε λοιπόν έχει υπάρξει στην πολιτική ζωή του Τόπου από τότε κινείται εκτός Συνταγματικών διαδικασιών και κανένας Νόμος δεν δεσμεύει τους Πολίτες και την Πολιτική ζωή γενικώτερα, για τον πρόσθετο λόγο που το ίδιο το Σύνταγμα ορίζοντας τι είναι Νόμος, ορίζει στο άρθρο 120παρ2 ότι <Νόμος είναι ο κανόνας Δικαίου που υπηρετεί το Σύνταγμα>.

Πρέπει λοιπόν να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με την φιέστα της Αναθεώρησης και να ασχοληθούμε σοβαρά και επειγόντως με την Οργάνωσή μας για την Απελευθέρωση της Πατρίδας μας από την ΚΑΤΟΧΗ που θα μας δώσει και την δυνατότητα απαλλασσόμενοι από τη Συμμορία που <Κυβερνά> να προχωρήσουμε στη δημιουργία ΝΕΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ με ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!!
Ο Αντώνης Παπαντωνίου, Υποναύαρχος Λ.Σ.(ε.α) - Νομικός, είναι μέλος του Ε.Σ.Σ. και Αναπλ.Μέλος της Π.Γ. Ε.ΠΑ.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου