Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Ανοίγει το "παιχνίδι" ο Ερντογάν

Ανοίγει το παιχνίδι ο Ερντογάν και η σχετική του συνέντευξη βγάζει ειδήσεις σε επίπεδο προθέσεων τουλάχιστον, που δε θα πρέπει να υποτιμηθουν από κανέναν...
Ο Ερντογάν εμπλέκει τρίτες χώρες στο αποτυχημένο πραξικόπημα, και το κατ αρχήν βέβαιο είναι ότι στοχοποιει πρωτίστως τις ΗΠΑ. Το ποιες μπορεί να είναι οι ευρωπαϊκές χώρες που επίσης υπονοεί, πιθανότατα να μας το καταδείξει η κλιμάκωση των τρομοκρατικών επιθέσεων την αμέσως επόμενη περίοδο. Το βέβαιο είναι πως η Ευρώπη θα πληρώσει με πολύ ακριβό τίμημα τις αγκαλίτσες με το σουλτάνο.

Το δεύτερο στοιχείο που προκυπτει, είναι πως το βάθος του Εθνικού διχασμού στην Τουρκία, είναι ηδη εκτενέστερο απ' ότι προβλεψαμε από τις πρώτες κιόλας στιγμές των εξελίξεων, και η απειλή του Εθνικού διαμελισμού, είναι το κορυφαίο πρόβλημα που επιχειρεί με ισχυρό ντοπάρισμα πατριωτισμου να ανασχέσει.
Είναι φανερό πως η ...μεταπραξικοπηματικη Τουρκία συνιστά ένα επικίνδυνο μείγμα, ικανό να προκαλέσει αλυσιδωτές εκτροπές στη γεωπολιτική με διαστάσεις απρόβλεπτες.
Είναι επίσης φανερό πως όλα τα παραπάνω σηματοδοτούν την...
αρχή του τέλους ενός εθνικοπαραφρονα, που ωστόσο όσο καθυστερεί η οριστικη ανατροπή του, δημιουργούνται νέα επικίνδυνα τετελεσμένα που δύσκολα θα χαλιναγωγηθουν.
Η χώρα μας δυστυχώς βρίσκεται στο μάτι του γεωπολιτικου τυφώνα, σε κατάσταση παράλυσης από τη μνημονιακη κατοχή, και με μια παρέα ανίκανων όσο και επικίνδυνων προσκυνημενων, να σφετερίζεται την πολιτική εξουσία.
Πρόκειται για μια κατάσταση απόλυτα δραματική, που αν δεν ανατραπεί άμεσα, αν η χώρα δεν στοιχειοθετησει επειγόντως τη δική της Εθνική περπατησιά, το τίμημα θα είναι βαρύτατο. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις κανείς δε δικαιούται πλέον να εφησυχάζει.
Κι αυτό φυσικά είναι κάτι που μας αφορά όλους. Και.όλους εμάς που το διαπιστώνουμε και το αναδεικνύουμε... Αλλά και όλους εκείνους και εκείνες που βρήκαν πολλά λογάκια να πουν για την ομορφαδα της πανσεληνου, αλλά... Παιδιά... Θα πρέπει να το καταλάβουμε... Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Το σαχλαμαριζειν μπορεί με μια έννοια να εστί φιλοσοφείν, αλλά... έρχεται καταιγίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου