Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ο εξευτελισμός της κυβέρνησης έρχεται ακόμη και από το Ισλαμοκρατούμενο Κόσσοβο

Κοσσυφοπέδιο : ‘Απαράδεκτο’ το τουρκικό αίτημα για τιμωρία δημοσιογράφου...


Ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, στις 27 Ιουλίου, δήλωσε ότι το αίτημα της Τουρκίας προς την Πρίστινα να τιμωρήσει έναν...
δημοσιογράφο για σχόλιο του στο Facebook, σχετικά με το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, είναι απαράδεκτο και υπερβολικό.

Σημειώνεται ότι  κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου, ο εξέχων δημοσιογράφος, Μπεράτ Μπουζχάρα, έγραψε στο προφίλ του στο Facebook: «Καλώ τους πολίτες της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, που κάνουν διακοπές στην Τουρκία, να ευθυγραμμισθούν με το στρατό».

Η τουρκική πρεσβεία που παρακολουθούσε τις δραστηριότητες του δημοσιογράφου, έστειλε στην κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου προτροπή για ανάληψη δράσης κατά του Μποζχάλα, επικαλούμενη  την πρόσφατη υιοθέτηση νόμου στο Κοσσυφοπέδιο, που απαγορεύει στους πολίτες  να εντάσσονται σε ένοπλες συγκρούσεις εκτός χώρας.

«Χωρίς αμφιβολία, είναι μια υπερβολική αντίδραση της τουρκικής πρεσβείας στην Πρίστινα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Ενβέρ Χοτζάι σε συνέντευξή του στην αλβανική υπηρεσία του ‘Radio free Europe’, σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου