Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Παρέμβαση Τζιτζικώστα αντανακλά εσωκομματικές διεργασίες στη Νέα Δημοκρατία

Συζητήσεις έχει προκαλέσει η παρέμβαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και εκ των διεκδικητών πρόσφατα της ηγεσίας της ΝΔ,Απ. Τζιτζικώστα,σχετικά με την αντιπολιτευτική τακτική του Κυρ. Μητσοτάκη, παρέμβαση που δείχνει ότι δεν ασπάζεται τη γραμμή της ηγεσίας...


Συγκεκριμένα, μιλώντας ο Απ. Τζιτζικώστας στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1», επισήμανε πως «η ΝΔ δεν έχει πειστικές προτάσεις» και πρόσθεσε πως...
μέχρι στιγμής το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιορίζεται σε μια κριτική προς την κυβέρνηση, του τύπου «είστε επικίνδυνοι» και «φύγετε».

Θυμίζουμε ότι ο Α. Τζιτζικώστας μαζί με τον Αδ. Γεωργιάδη στήριξαν τον Κυρ. Μητσοτάκη στο β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ έναντι του Ευ. Μεϊμαράκη.
Παραπέρα, ο Απ. Τζιτζικώστας κάλεσε την ηγεσία της ΝΔ να παρουσιάσει δέσμη προτάσεων αλλά και να αναζητήσει «συνεργάτες» από άλλες πολιτικές παρατάξεις που θα μπορούν να υπηρετήσουν ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης. Κάτι, βέβαια, για το οποίο δείχνει διατεθειμένος ο Κυρ. Μητσοτάκης, να αλιεύσει, δηλαδή, παράγοντες από άλλους χώρους τάζοντάς τους εκλογή ή επανεκλογή προκειμένου να δείξει ότι διευρύνει τα όρια και την απήχηση της ΝΔ.
Επιπλέον, ο Απ. Τζιτζικώστας εκτίμησε ότι θα είναι αποτυχία της ΝΔ αν δεν καταφέρει στις επόμενες εκλογές να ξεπεράσει τον πήχη του 40%.
Παράλληλα, κλείνοντας ο ίδιος το μάτι στα δεξιά, υποστήριξε πως η ΝΔ πρέπει να αντιληφθεί πως είναι το μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα της χώρας και να μην επικεντρώνει μόνο στο κέντρο. Θυμίζουμε ότι στον α' γύρο των εσωκομματικών εκλογών ο Απ. Τζιτζικώστας είχε τη στήριξη στελεχών όπως ο Μ. Βορίδης και ηΑννα Ασημακοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου