Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Χρέωσαν το λαό με 12,5 δισ. ευρώ έως το 2020 για τον προϋπολογισμό της ΕΕ

Στα 12,5 δισ. ευρώ ανέρχεται ο λογαριασμός που θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός από το λεηλατημένο εισόδημά του για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης... 

Αποτέλεσμα εικόνας για βουλη
Η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ και αφορά όλη την περίοδο από το 2014 μέχρι το 2020. Η «λυπητερή» επικυρώθηκε χτες το πρωί από την Ολομέλεια της Βουλής, καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ), το Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ενωση Κεντρώων υπερψήφισαν την...

απόφαση του Συμβουλίου στις 26/5/2014 (2014/335/ΕΕ, Euratom) για το «σύστημα ιδίων πόρων της ΕΕ». Η Χρυσή Αυγή καταψήφισε, με τη διαφωνία της να εστιάζεται στο ύψος του ποσού. «Υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα στη ζητούμενη συνεισφορά του ελληνικού κράτους και την πραγματική οικονομική του δυνατότητα»... εξήγησε ο ειδικός αγορητής της, Γ. Γερμενής. 

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με άκρως συνοπτικές διαδικασίες, αφού πέρασε ως «διακρατική συμφωνία», όπου η διαδικασία προβλέπει 5λεπτη τοποθέτηση στην Ολομέλεια, μόνο από τους εκπροσώπους των κομμάτων που διαφώνησαν με το νομοσχέδιο στην Επιτροπή. Κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, αφού συμφώνησαν να φεσώσουν το λαό με 12,5 δισ. ευρώ, για να ενισχύσουν το μηχανισμό των μονοπωλίων, στη συνέχεια, επιδιώκοντας να σκεπάσουν τα «έργα» τους, σήκωσαν μπόλικο κουρνιαχτό με άσφαιρες αντιπαραθέσεις, που αφορούσαν από το περσινό δημοψήφισμα και το Βrexit μέχρι το βιβλίο του συνεργάτη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ. 

Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού, Γ. Χουλιαράκη. Αφού χαρακτήρισε ως «ένα πολύ θετικό βήμα την ψήφιση του σημερινού νομοσχεδίου», στη συνέχεια, για να πυροδοτήσει την αντιπαράθεση για τα «μάτια» του κεφαλαίου, σήκωσε καβγά με τη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι υπονομεύει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Αναφερόμενος στο ταξίδι του Κ. Μητσοτάκη στο Λονδίνο, ενημέρωσε ότι θα συναντηθεί με τους ίδιους επενδύτες που συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, προκειμένου να τους ενημερώσει «για το νέο περιβάλλον σταθερότητας που εμπεδώνει τώρα η ελληνική οικονομία και τις νέες επενδυτικές ευκαιρίες που διαμορφώνονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου