Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Πάνω από 50.000 οπαδοί του Ερντογάν διαδηλώνουν στη Γερμανία

Τους 50.000 έχουν φθάσει οι διαδηλωτές υπέρ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έχουν συγκεντρωθεί στην Κολωνία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την τοπική Αστυνομία που επικαλείται το περιοδικό «Focus»...

Πάνω από 50.000 οπαδοί του Ερντογάν διαδηλώνουν στη Γερμανία [pic]

Η συγκέντρωση, η οποία έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει ως τις 21:00 (ώρα Ελλάδος), εξελίσσεται ως τώρα χωρίς προβλήματα. Από την Δήμαρχο της Κολωνίας Χενριέτε Ρέκερ έχει δημιουργηθεί πάντως επιτελείο κρίσης σε πυροσβεστικό Σταθμό της περιοχής ώστε να είναι δυνατό, σε περίπτωση...

ανάγκης, να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος, ενώ έχει ήδη απαγορευτεί η προγραμματισμένη συγκέντρωση της ακροδεξιάς οργάνωσης «Pro NRW» («Υπέρ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας»), διότι οι συμμετέχοντες παραβίασαν τους όρους της εκδήλωσης και, σύμφωνα με το Focus, πολλοί από αυτούς βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Οι συγκεντρώσεις περιφρουρούνται από δύναμη 2700 αστυνομικών, τόσο από το κρατίδιο όσο και από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία. 


Το Focus μεταφέρει χαρακτηριστική δήλωση αστυνομικού, ο οποίος συμμετέχει στην επιχείρηση: «Δεν μπορώ να το καταλάβω. Οι Τούρκοι στην Γερμανία αξιοποιούν όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα για να διαδηλώσουν υπέρ ενός απολυταρχικού ηγέτη, ο οποίος θέλει να ακυρώσει τελείως τη Δημοκρατία στην πατρίδα τους». Η κεντρική εκδήλωση υπέρ του Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε, όπως είχε προγραμματιστεί, με την ανάκρουση διαδοχικά του τουρκικού και του γερμανικού εθνικού ύμνου και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία και των επιθέσεων στο Παρίσι, το Μόναχο, την 'Αγκυρα και τη Νίκαια. Σε όλες τις ομιλίες πάντως υπάρχουν αιχμές εναντίον των Γερμανών πολιτικών και των τοποθετήσεών τους το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία, ενώ εκ των κεντρικών συνθημάτων που ακούγονται είναι αυτό υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής στην Τουρκία. Στην εκδήλωση παρευρίσκεται, παρά τις προειδοποιήσεις των γερμανικών αρχών, ο υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας Ακίφ Τσαγκατάι Κιλίτς, ο οποίος έχει μάλιστα γεννηθεί στην Γερμανία. 

Ο κ. Κιλίτς δήλωσε μάλιστα ότι η διαδήλωση των υποστηρικτών του Τούρκου Προέδρου αποτελεί μήνυμα ενότητας εναντίον των πραξικοπηματιών. «Βρισκόμαστε εδώ διότι οι συμπατριώτες μας στην Γερμανία υποστηρίζουν τη Δημοκρατία και τάσσονται κατά της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία. Το μήνυμα της εκδήλωσης είναι ότι στην Τουρκία όλα τα κόμματα και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αντιτίθενται από κοινού στο πραξικόπημα και θέλουν να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία», τόνισε ο κ. Κιλίτς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου