Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Ραμαζάνι, η χρυσή ευκαιρία των τραμπούκων ισλαμιστών στην Τουρκία

Αν κάποιος προσπαθήσει να φάει σε κάποιο τουρκικό εστιατόριο κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού κάποιος μπορεί να προσβληθεί και ίσως να τον χτυπήσει. Πράγματι κάθε χρόνο στην Τουρκία υπάρχει κάποιο περιστατικό με ανθρώπους που δέρνονται ή και δολοφονούνται στα νοτιοανατολικά της χώρας γιατί δεν γιόρτασαν το ραμαζάνι...

του Μπουράκ Μπεγκντίλ
ΠΗΓΗ: The Gatestone Institute
Το 2010, στην Κωνσταντινούπολη, ομάδα πολιτών επιτέθηκε σε άτομα που έπιναν σανγκρία και θαύμαζαν έργα τέχνης σε έκθεση με σπρέι πιπεριού και παγωμένα πορτοκάλια. Επί μια ώρα οι λάτρεις της τέχνης, Τούρκοι και ξένοι, έφαγαν της χρονιάς τους.
Οι επιτιθέμενοι δικαιολόγησαν την επίθεση λέγοντας πως η κατανάλωση αλκοόλ σε ...
δημόσιο χώρο καταπατά τον ισλαμικό νόμο. Ο τότε πρωθυπουργός Ερντογάν δικαιολόγησε την επίθεση. Σχεδόν έξι χρόνια μετά από εκείνη την επίθεση μια ομάδα ανδρών με μπουκάλια και ξύλα επιτέθηκε σε άτομα σε κατάστημα δίσκων ιδιοκτησίας ενός Νοτιοκορεάτη, διότι άκουγαν μουσική. Οι μουσικόφιλοι δάρθηκαν και το κατάστημα λεηλατήθηκε.
Και στην περίπτωση αυτή ο όχλος ήταν εξοργισμένος γιατί κάποιοι «άπιστοι» τόλμησαν να ακούσουν μουσική και να πιουν κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού. «Μας επιτέθηκαν πάνω από 20 άτομα με ρόπαλα που μας έσπαζαν μπουκάλια μπύρας στα κεφάλια», ανέφερε ένα εκ των θυμάτων. Τρεις από τους επιτιθέμενους συνελήφθησαν, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι.
Στην Τουρκία ο «ιερός» μήνα του ραμαζανίου είναι η χρυσή ευκαιρία των τραμπούκων ισλαμιστών να δράσουν. Οι μουσουλμάνοι αρνούνται πεισματικά να κατανοήσουν πως ενώ το κοράνι τους επιβάλει να μην καταναλώνουν αλκοόλ οι ίδιοι, δεν τους επιτάσσει να δέρνουν όσους, μουσουλμάνους και μη, που θέλουν να πιούν.
Αντιδρούν γιατί φοβούνται πως οι καταναλώσαντες αλκοόλ θα επιτεθούν στους ίδιους ή τις οικογένειες τους; Και γιατί δεν καλούν την αστυνομία; Γιατί κάποιοι μουσουλμάνοι επιτίθενται σε κάποιους που δεν γιορτάζουν; Είναι το κοράνι που τους επιβάλει να σπάσουν τα πλευρά των «απίστων»;
Όλα αυτά είναι σημάδια μιας βαθιά πολωμένης κοινωνίας και η πόλωση οφείλεται στους ισλαμιστές που κατέχουν την εξουσία από το 2002. Χάρη σε αυτούς έχουν αναλάβει οι ακραίοι μουσουλμάνοι να απαγορεύσουν το «κακό» και να επιβάλουν το «καλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου