Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Επιβεβαιωνόμαστε για όσα προειδοποιήσαμε - "Φωτογραφίζουν" Αμερικάνο στρατηγό ως "εγκέφαλο" του πραξικοπήματος

Σε μετωπική σύγκρουση με τις ΗΠΑ φαίνεται να οδηγείται η Άγκυρα, για το θέμα του πραξικοπήματος και την έκδοση του θανάσιμου εχθρού του Τούρκου προέδρου Φετουλάχ Γκιουλέν...


Image

Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Şafak, υποδεικνύει ως εμπνευστή του πραξικοπήματος τον...
πρώην διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, απόστρατο - από τον Μάιο- στρατηγό John F. Campbell.



: leading Erdoğan's Islamist paper headline targets US commander as coup leader w name & picture. 
all out war?



Η εφημερίδα που κυκλοφορεί με τη φωτογραφία του απόστρατου Αμερικάνου στρατηγού στο πρωτοσέλιδό της, υποστηρίζει ότι ο John F. Campbell είχε επισκεφθεί την αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ στα Άδανα, δυο φορές, προκειμένου να προετοιμάσει το πραξικόπημα.
Υποστηρίζει μάλιστα ότι διακίνησε χρήματα της CIA μέσω τράπεζας στη Νιγηρία. Τα χρήματα εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς 80 ατόμων σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ ενισχύθηκαν οικονομικά γνωστά ονόματα Γκιουλενιστών στην κεντρική και δυτική Ανατολία. 

Ως επίκεντρο του σχεδιασμού του πραξικοπήματος αναφέρεται το Ιντσιρλίκ.

Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, καθώς ήδη από τις 17 Ιουλίου ο Τούρκος υπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης Süleyman Soylu, είχε δηλώσει ανοιχτά από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ότι πίσω από το πραξικόπημα στην Τουρκία βρίσκονται οι ΗΠΑ.



ABD"Darbeye destek ithamı ilişkilerimize zarar verir"demiş.
İlgililerine ricam "darbe olsaydı iliskilerimiz ne olacaktı" diye soruversinler



Ήδη το ρωσικό δίκτυο sputniknews.com παρουσιάζει την χθεσινή πυρκαγιά που απείλησε την ΝΑΤΟΪκή βάση στν Βουτζά της Σμύρνης, με την στοχοποίηση του Αμερικανού Στρατηγού ως εγκεφάλου του πραξικοπήματος. 






Είχαμε έγκαιρα επισημάνει ότι η Τουρκία έχει στοχοποιήσει το Ιντσιρλίκ και την ΝΑΤΟϊκή βάση, όπου υπάρχουν και ατομικές βόμβες.

Η βάση Ιντσιρλίκ ενσωματώθηκε στο ΝΑΤΟ με την ένταξη της Τουρκίας το 1952 και πολύ γρήγορα εγκαταστάθηκαν εκεί εκατοντάδες αμερικανικά πυρηνικά όπλα.

Οι ατομικές βόμβες έχουν τοποθετηθεί σε ειδικούς κωδικοποιημένους μηχανισμούς, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Για όλα όμως, είναι προφανές ότι είναι θέμα χρόνου.

Για αυτό, τις παραμονές της εισβολής στην Κύπρο το 1974, το ΝΑΤΟ απέσυρε τα αντισυμβατικά όπλα από την Ελλάδα και εκείνα από την Τουρκία φοβούμενοι σαμποτάζ.

Στην εποχή μας δε χρειάζονται οι ατομικές βόμβες, οι βαλλιστικοί πύραυλοι είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί, αλλά στη βάση Ιντσιρλίκ παραμένουν οι B-61, ως πολιτική χειρονομία του ΝΑΤΟ στην Τουρκία, επισημαίνει η ιστοσελίδα echedoros-a.gr

Και εάν ακόμη έχουν υποστεί βλάβη και διαβρώσεις, εξαιτίας του χρόνου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ραδιενεργό μόλυνση σε τεράστια περίμετρο.



Σχετικά μας άρθρα...

Ανεξέλεγκτη πλέον η κλιμάκωση από τον Ερντογάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου