Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

Όταν η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναγνωρίζει ότι η δικαιοσύνη είναι "πειραγμένη" τι μένει να προσθέσουμε εμείς???

Αποχώρησε χθες, με αιχμές, μετά από 41 χρόνια υπηρεσίας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη...

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας

Κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας συνάντησής της με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η κ. Κουτζαμάνη έκανε λόγο για φαινόμενα που εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα και πλήττουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και το κύρος της. Σημειώνεται, ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποχώρησε, λόγω...

συμπλήρωσης του ανωτάτου προβλεπομένου ορίου ηλικίας. 

Συγκεκριμένα, η κ. Κουτζαμάνη ανέφερε πως αισθάνεται την ανάγκη να επισημάνει ότι θλίβεται γιατί «παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα προσπάθειες που πλήττουν τη θεσμική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και το κύρος αυτής». 
Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, τόνισε ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη να κρατούν τη Δικαιοσύνη ανεξάρτητη και ελεύθερη και να αποκρούουν τις προσπάθειες αυτές και θα τις αποκρούουν ευχερώς εάν έχουν κάνει βίωμά τους την απονομή του δικαίου και εάν έχουν ταυτίσει την ψυχή τους και το είναι τους με την ανεξαρτησία τους ως δικαστικών λειτουργών».

Σχετικό μας άρθρο...
Η Δικαιοσύνη (των αναδρομικών και των μισθοδικείων) έκρινε συνταγματικό το χαράτσι (βίντεο)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου