Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Επικίνδυνη κλιμάκωση - Μόνο η μαχόμενη κοινωνία μπορεί πλέον να γίνει καταλύτης ανατροπών - Κάθε άλλη εκδοχή συνιστά Εθνική τραγωδία.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και τα εφιαλτικά δεδομένα που συνθέτουν το επικίνδυνο παζλ ήταν από κάθε άποψη αναμενόμενα... 
Η απόλυτη επιβεβαίωση όλων αυτών για το οποία είχαμε προειδοποιήσει από τις πρώτες κιόλας στιγμές, ήταν απλώς θέμα χρόνου και ο χρόνος αποδεικνύεται εκδικητικός απέναντί σε όλους αυτούς που αιτιολογησαν τη βρώμικη στάση τους επικαλούμενοι ψευδολογηματα και επικίνδυνα παραμύθια.
Το αποτυχημένο πραξικόπημα διόλου δεν αιφνιδίασε την πολιτική συμμορία του Ερντογάν. Σε επίπεδο μηχανισμού και επικοινωνίας, υπήρξε πανέτοιμος να το διαχειριστεί στρατηγικά κι αυτό ακριβως συμβαίνει ήδη από τις πρώτες μεταπραξικοπηματικες ώρες.
Η στρατηγική του αξιοποίηση δεν είναι στραμμένη μονάχα στον εσωτερικό εχθρό - λαό, αλλά είναι και απόλυτα προσανατολισμένη σε ευρύτερες γεωπολιτικές προτεραιότητες.
Οι "λαϊκές δυνάμεις" οι οποίες με την κινητοποίηση τους "απέτρεψαν" την εκτροπή, αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήσαν αδίστακτος συμμορίες ισλαμιστών, οι οποίες συνεχίζουν να...
κινητοποιούνται και να στηρίζουν το καθεστώς στο πολυεπίπεδο πραξικόπημα που συντελείται αυτές τις ημέρες στη χώρα.
Πρόκειται για όχλο φανατισμενων που ο Ερντογάν αποκάλεσε "μαρτυρες" και οι οποίοι από κοινού με τις συμμορίες των ισλαμιστών που μεθοδικά φυτεύτηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη, συνιστούν πραγματική, απρόβλεπτη, άκρως επικίνδυνη και αποφασισμένη ασύμμετρη απειλή.
Ο ίδιος ο Ερντογάν έχει απόλυτη επίγνωση για το ποιοί επιχείρησαν ανεπιτυχώς να τον ανατρέψουν. Είναι οι ίδιοι που σήμερα εμφανίζονται ως τιμητές της "νομιμοτητας" που κυριάρχησε. Είναι οι ίδιοι που αξιοποιούν την ασύμμετρη απειλή για να προωθήσουν μακροπρόθεσμα τα επικίνδυνα πειραματικά σχέδια τους σε βάρος των λαών.
Είναι οι ίδιοι που παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, κλιμακώνουν τα σχέδια τους για την ανατροπή ενός παράφρονα που αυτονομείται. Το ξέρει καλά πως οι μέρες του στην εξουσία είναι μετρημένες, και αυτό ακριβώς τον καθιστά πολλαπλά επικίνδυνο.
Στα πλαίσια αυτής της επικινδυνότητας, η απρόβλεπτα επιθετική του στάση πρόκειται να κλιμακωθεί, με στόχο και τη συνολική εκτροπή της εμφανιζόμενη κανονικότητας στην Ευρώπη... Και στοχευμένες παρεμβάσεις που θα τροφοδοτήσουν αναταράξεις στα Βαλκάνια... Και φυσικά με το Κέντρο της προσοχής του στραμμένο στην επιδίωξη για δημιουργία νέων επικίνδυνων τετελεσμένων σε Αιγαίο, Θράκη και Κυπριακό.
Η Ελληνική και οι Κυπριακή κυβέρνηση, φαίνεται πως αρχίζουν να συνειδητοποιούν την επικίνδυνη τροπή που προσλαμβάνουν οι εξελίξεις. Εμφανίζονται ωστόσο αδύναμες να παρέμβουν αποτρεπτικά εξ αιτίας του ραγιαδισμού, των ιδεολογημάτων, του ερασιτεχνισμου και κυρίως της παντελούς έλλειψης στρατηγικού σχεδιασμού, εμφορουμενου από αδιαπραγματευτες εθνικές προτεραιότητες.
Μέσα σ αυτό το νοσηρό και επικίνδυνο γεωπολιτικά περιβάλλον, η Ελληνική κοινωνία η οποία επιπροσθέτως καταδυναστευεται από την επιβληθεισα κατοχή, δε δικαιούται να παραμένει απαθής και άβουλος θεατής των εξελίξεων.
Η ανάγκη της άμεσης αφύπνισης της, είναι ανάγκη υψίστης Εθνικής προτεραιότητας, μέσα από την οποία θα πρέπει να καταδεικνύεται η αποφασιστικότητα της να μην ανεχτεί από τα επιτελεία να αποδειχτούν ευάλωτα σε οποιονδήποτε στρατηγικό η επιχειρησιακό αιφνιδιασμό, και ταυτόχρονα θα πρέπει να κλιμακώσει τη δράση της με στόχο την ανατροπή των προσκυνημενων που σφετερίζονται την πολιτική εξουσία και οδηγούν τον τόπο στην καταστροφή.
Οι πιέσεις θα κλιμακωθούν... Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και σε πολλαπλά επίπεδα... Το πολιτικό προσωπικό που προσκύνησε είναι παντελώς ανίκανο να τις διαχειριστεί... Και μόνο η μαχόμενη Ελληνική κοινωνία μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη και για την αποτροπή δυσάρεστων εξελίξεων που θα ισοδυναμούν με Εθνική τραγωδία... Αλλά και για την δραματική ανατροπή της κυρίαρχης ατζέντας σε ολόκληρη την Ευρώπη, που θα είναι ικανή να ανακόψει τα σχέδια των παγκοσμιοποιητων και τον νεοταξιτικο εφιάλτη.

1 σχόλιο:

  1. Καλωσόρισες φιλε και συναδελφε Κυριακο.
    Καλη αρθρογραφία και blogging.
    Οσο ελλειψες εγινες της κακομοιρας.....
    Δυστυχως τα πραγματα δεν πανε καθολου καλα με μονη εξαιρεση την διάλυση των τουρκικων ενόπλων δυναμεων ουσιαστικα....
    Κατα τα λοιπα μας ελαχε να εχουμε στην πιο κρισιμη καμπή της ιστορίας των τελευταίων 200 ετών την πλεον προδοτική κυβέρνηση απολυτη συνεχεια των προηγουμένων προσκυνημενων....
    Ειναι βεβαιο οτι οποιαδηποτε ευκαιρια μας παρουσιαστει θα την πεταξουμε στον καλαθο των αχρηστων....
    Η κοινωνια μας κοιμαται και ροχαλιζει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή