Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΟΛΑΝΤ...

Η «ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΗ» ΕΥΡΩΠΗ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ... 
 
Περιφρόνηση και οργή απέναντι στην Ευρώπη προκάλεσε σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική η πρωτοφανής και όντως κατάπτυστη ενέργεια της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας την περασμένη εβδομάδα να απαγορεύσουν την πτήση στον εθνικό εναέριο χώρο τους του προεδρικού αεροσκάφους της Βολιβίας κατόπιν απαίτησης των ΗΠΑ...

Ούτως ή άλλως, αυτή καθαυτή μια τέτοια απαγόρευση υπερπτήσης αεροπλάνου που μεταφέρει τον ηγέτη μιας χώρας συνιστά εχθρική πράξη και παραβίαση θεμελιωδών κανόνων συμπεριφοράς στις διεθνείς σχέσεις. Αυτή η εχθρική πράξη καθίσταται ιδιαζόντως σοβαρή όταν... 


Γίνεται από ομάδα χωρών που συνορεύουν, καθώς θέτει πλέον σε κίνδυνο τη ζωή του περί ου ο λόγος ηγέτη, όταν απαγορεύεται η προσγείωση ακόμη και για ανεφοδιασμό καυσίμων. Εγγίζει δε τα όρια της πράξης κρατικής αεροπειρατείας, όταν το αεροσκάφος υποχρεώνεται να προσγειωθεί σε τρίτη χώρα και εκεί του απαγορεύεται ουσιαστικά η απογείωση, αν προηγουμένως δεν... ελεγχθούν (!) το πλήρωμα και οι επιβάτες αυτού του προεδρικού αεροσκάφους από αστυνομικούς και πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών του κράτους στο οποίο προσγειώθηκε.

Πάνω από 13 ολόκληρες ώρες παρέμεινε καθηλωμένο στο έδαφος το αεροπλάνο του Προέδρου της Βολιβίας Εβο Μοράλες στο αεροδρόμιο της Βιέννης, επειδή οι κυβερνήσεις της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας αρνούνταν να δώσουν άδεια υπερπτήσης, αν προηγουμένως δεν ερευνούσαν το αεροσκάφος Αυστριακοί πράκτορες! Το ακόμη πιο εξωφρενικό είναι δε ότι το Παρίσι, η Ρώμη, η Μαδρίτη και η Λισαβόνα ενεργούσαν κατά τον απαράδεκτο αυτό τρόπο υπακούοντας σε εντολή της Ουάσιγκτον στο πλαίσιο μιας υπόθεσης, η οποία υποτίθεται ότι είχε κάνει έξαλλους τους Ευρωπαίους εναντίον των... Αμερικανών!

Απύθμενη άβυσσος ευρωπαϊκής υποκρισίας, όπως αποδεικνύεται. Τρελαίνεται κανείς όταν συνειδητοποιεί ότι όλη αυτή η ιστορία κρατικής αεροπειρατείας εκ μέρους των Ευρωπαίων έλαβε χώρα επειδή οι κυβερνήσεις των εμπλεκομένων ευρωπαϊκών κρατών παραβίασαν θεμελιώδεις κανόνες διακρατικής συμπεριφοράς, γιατί η CIA τους μεταβίβασε κάποιες «φήμες» ότι δήθεν στο αεροπλάνο του Εβο Μοράλες βρισκόταν και ο νεαρός Αμερικανός πράκτορας Εντουαρντ Σνόουντεν. Αυτός δηλαδή, που αποκάλυψε ότι η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ NSA παρακολουθεί όλο τον πλανήτη και όλους τους ηγέτες των συμμαχικών της, των φιλικών και φυσικά και των εχθρικών κρατών, αλλά πρωτίστως τους εταίρους των Αμερικανών.
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Γαλλίας, η κεντροαριστεροδεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας και οι δεξιές κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας συνήργησαν δηλαδή σε επιχείρηση κρατικής αεροπειρατείας κατ' απαίτηση της CIA στη βάση «φημών»! Φαίνεται παρανοϊκό, αλλά είναι η ωμή και σκληρή, πικρή αλήθεια. Αυτή η πραγματικότητα όμως έχει ευρύτατες συνέπειες σε όλους τους πολιτικούς τομείς.

Οταν αποκαλύπτεται π.χ. ότι ο Φρανσουά Ολάντ δρα περιδεής κατ' εντολήν της CIA, είναι προφανώς γελοίο να περιμένει κανείς από ένα τέτοιο πολιτικό ανθρωπάκι να ηγηθεί της αντίστασης των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου προς το Τέταρτο Ράιχ της Γερμανίας! Ακόμη και αν ο Σνόουντεν βρισκόταν όντως στο προεδρικό αεροσκάφος της Βολιβίας, τι τον ένοιαζε τον Ολάντ αν ο Μοράλες έπαιρνε μαζί του τον Αμερικανό πράκτορα στη χώρα του; Από πού κι ως πού θα έπρεπε η Γαλλία να απαγορεύσει την υπερπτήση του αεροπλάνου του Βολιβιανού προέδρου για τον λόγο αυτόν; Θα τρελαθούμε εντελώς; Ο θλιβερός ευρωπαϊκός Τύπος επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα σε ένα «ατυχές» περιστατικό που συνέβη επειδή οι «φήμες» της CIA -που ακόμη θα γελούν στο Λάνγκλεϊ, στην έδρα της, με τον αυτοεξευτελισμό των Ευρωπαίων και δη των Γάλλων- αποδείχθηκαν «αβάσιμες». Υπονοούν δηλαδή έτσι πως αν όντως είχαν βρει τον Σνόουντεν μέσα στο αεροπλάνο του Μοράλες, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα με την κρατική αεροπειρατεία!

Το μοναδικό κακό ήταν ότι δεν βρήκαν τον Σνόουντεν και εκτέθηκαν, ενώ αν τον είχαν βρει όλα θα ήταν εντάξει! «Η Ευρώπη πέφτει στην παγίδα του ιμπεριαλιστικού στερεότυπου στην ξαφνική διένεξη με τη Βολιβία» αναστενάζουν στον τίτλο σχετικού ρεπορτάζ τους οι «Φαινάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου. «Η προσγείωση του αεροσκάφους επέτρεψε στις αριστερές λατινοαμερικανικές δυνάμεις να επιτεθούν στη Δύση» προσθέτει ο υπότιτλος, αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα. 

Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι η κρατική αεροπειρατεία των Ευρωπαίων, αλλά η... επίθεση των αριστερών κατά της Δύσης! «Αυτό που έκανε η επίθεση (σ.σ. κατά του Μοράλες) είναι ότι μας ένωσε περισσότερο» δήλωσε, αντιθέτως ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου