Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΠΑΝΤΟΥ - ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ

Λιβύη: Διαδηλωτές λεηλάτησαν τα γραφεία των Αδελφών Μουσουλμάνων στη Βεγγάζη...

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της νύκτας, πολλές εκατοντάδες κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους της Βεγγάζης για να καταδικάσουν τη χθεσινή δολοφονία του δικηγόρου και πολιτικού προμάχου της αντι-ισλαμιστικής παράταξης Αμπντελσαλίμ αλ Μεσμάρι, καθώς και δύο αξιωματικών του στρατού.

Νεαροί διαδηλωτές φέρονται να λεηλάτησαν σήμερα το πρωί τα γραφεία του Κόμματος για τη Δικαιοσύνη και την Ανοικοδόμηση (PJC), πολιτικού βραχίονα των Αδελφών Μουσουλμάνων της Λιβύης, στη Βεγγάζη, την επαύριο μίας σειράς δολοφονιών στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της νύκτας... 


Πολλές εκατοντάδες κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους της Βεγγάζης για να καταδικάσουν τη χθεσινή δολοφονία του δικηγόρου και πολιτικού προμάχου της αντι-ισλαμιστικής παράταξης Αμπντελσαλίμ αλ Μεσμάρι, καθώς και δύο αξιωματικών του στρατού.
Οι διαδηλωτές κατηγορούν τους ισλαμιστές πως βρίσκονται πίσω από τις δολοφονίες δεκάδων αξιωματικών, ιδίως στη Βεγγάζη, πόλη που αποτέλεσε το ορμητήριο της εξέγερσης στη Λιβύη το 2011, που οδήγησε στην ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι.
Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στο κέντρο της Τρίπολης, «σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Βεγγάζη» και κατά των Αδελφών Μουσουλμάνων.
Με συνθήματα «το αίμα των μαρτύρων δεν χύθηκε μάταια», οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την πλατεία των μαρτύρων κατά την έξοδό τους από τα τεμένη, μετά την πρωινή προσευχή, αναφέρουν δημοσιογράφοι από την περιοχή.
Ο Αμπντελσαλίμ αλ Μεσμάρι και δύο αξιωματικοί της αστυνομίας και του στρατού δολοφονήθηκαν χθες από σφαίρες στη Βεγγάζη σε διαφορετικές επιθέσεις.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου