Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΜΑΝΤΕΛΗ - ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕΙΡΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ "ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ"

Απο τις 620 συναντήσεις του Χριστοφοράκου οι 356 έγιναν με την οικογένεια Μητσοτάκη - ΠΩΣ Ο "ΘΕΙΟΣ" ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ "ΠΡΟΙΚΙΖΕ" ΤΟΝ ΚΑΝΑΚΑΡΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ . ΑΚΟΥΣ ΑΝΤΩΝΗ; ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΑ... 


Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι κεντρικοί πυλώνες πολιτικής ισχύος, μέσω των οποίων η Siemens προωθούσε τα συμφέροντά της στην Ελλάδα, από το 1990 μέχρι την αποκάλυψη του σκανδάλου, ήταν η οικογένεια Μητσοτάκη και το "σύστημα" Σημίτη.
Άλλωστε, ο Σημίτης ήταν αυτός που προσέλαβε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με... 


Αξιοκρατικά κριτήρια υποθέτω, με παχυλότατο μισθό σε εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας. Αλληλεγγύη τύπου "μαφίας". Για όσους θεωρούν τραβηγμένο το χαρακτηρισμό, το "σύστημα" Μητσοτάκη ήταν αυτό που έστησε μαφιόζικου τύπου μηχανισμό στην εξέλιξη της υπόθεσης Οτζαλάν, στο γραφείο του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, όπου λειτούργησε το χαλκείο εναντίον των μαρτύρων της προδοσίας, για να διασωθεί ο Σημίτης και να συνεχίσει να δίνει έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στη Siemens, η οποία στη συνέχεια δώριζε τηλεφωνικά κέντρα, πλυντήρια, σιδερωτήρια και ...ψησταριές στην Οικογένεια Μητσοτάκη.
Τώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το παιδί της διαπλοκής και της διαφθοράς, με τα τιμολόγια των 120 χιλιάδων ευρώ από τη Siemens, που "ξέχασε" να πληρώσει, και το εξ αδιαιρέτου οικόπεδο με τον Χριστοφοράκο, ανέλαβε να εκδιώξει δημοσίους υπαλλήλους που προσλήφθηκαν με μη αξιοκρατικά κριτήρια από το κράτος.
Μετά είναι να μην αναρωτιέται κανείς πώς θα πάει αυτή η χώρα μπροστά!
Ακολουθεί δημοσίευμα του Βήματος:
 
Παραπομπή Μαντέλη για τη Siemens προτείνει ο εισαγγελέας

Η υπόθεση θα κριθεί χωριστά από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών καθώς έχει διαχωριστεί για τον πρώην υπουργό λόγω κινδύνου παραγραφής
Την παραπομπή του πρώην υπουργού Αναστάσιου Μαντέλη για το σκάνδαλο της Siemens, εισηγείται ο εισαγγελέας εφετών Γαληνός Μπρης, με πρόταση που κατέθεσε στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.
Η πρόταση υποβάλλεται ξεχωριστά από την όλη υπόθεση, λόγω κινδύνου παραγραφής, και ο κ. Μπρης προτείνει να παραπεμφθεί ο πρώην υπουργός για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρότασή του προς το Συμβούλιο, ο εισαγγελέας τονίζει ότι πρέπει να παραπεμφθούν επίσης, ο Ηλίας Γεωργίου, πρώην στέλεχος της Siemens, για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα, και οι Αριστείδης Μαντάς, πρώην συνεργάτης του υπουργού, Αντωνία Μάρκου, παρένθετο πρόσωπο - στο όνομά της ήταν ο λογαριασμός του πρώην υπουργού, αλλά και ο Γ. Τσουγκράνης, κουμπάρος του υπουργού και επίσης παρένθετο πρόσωπο σε λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι δέχθηκε 450 χιλιάδες γερμανικά μάρκα από τη γερμανική εταιρεία προκειμένου να προωθήσει τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση του συστήματος τηλεπικοινωνίας του δημόσιου τότε ελληνικού οργανισμού. Τα χρήματα προέρχονταν από τα μαύρα ταμεία της Siemens και με το ψευδώνυμο «A. Rocos».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από έγγραφο σημείωμα του Χρήστου Καραβέλα, ο οποίος κατέγραφε το όνομα της Αντωνίας Μάρκου και το λογαριασμό της στην ελβετική τράπεζα UBS για την υποδοχή των χρημάτων για λογαριασμό, όπως αποδείχθηκε, του Τάσου Μαντέλη.

Ο τελευταίος ομολόγησε ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής ότι δέχθηκε πράγματι αυτά τα χρήματα, αλλά όπως ισχυρίστηκε, ήταν απλώς μία χορηγία για την προεκλογική του εκστρατεία!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου