Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΑΝΤΙΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΚΙ ΕΔΩ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΖΑΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Άφθονο ρέει το αίμα στην Αίγυπτο με τους νεκρούς και τους τραυματίες να αυξάνονται συνεχώς. H χώρα έχει χωριστεί σε δυο στρατόπεδα. Από τη μία οι υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι και από την άλλη ο στρατός και οσοι υποστηρίζουν τη νέα κυβέρνηση...

Φημολογία ότι οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 200 αναπτύσεται από την Μουσουλμανική Αδελφότητα. Φυσικά όσο αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών τόσο πιο κόντά βρίσκεται στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου η Αίγυπτος και αυτό έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία σε ΗΠΑ και Δύση. Χάος επικρατεί τις τελευταίες δύο ημέρες σε πολλές πόλεις όπου χιλιάδες υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι ακολούθησαν τις προτροπές των «Αδελφών Μουσουλμάνων» και κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν. Οι κινητοποιήσεις οδήγησαν σε αιματηρά επεισόδια και... 

ΦΩΤΟ REUTERSΣφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία και αντιπάλους του Μόρσι, ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε δεκάδες και οι τραυματίες σε χιλιάδες.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου δήλωσε ότι τουλάχιστον 200 υποστηρικτές του τέως προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι σκοτώθηκαν από το στρατό και την αστυνομία το Σάββατο στο Κάιρο και όχι 65 όπως είχε αναγγείλει η κυβέρνηση.Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο κάνουν το γύρο του κόσμου αφού η Αίγυπτος αποτελεί το πρώτο θέμα στην πλειοψηφία των ειδησεογραφικών πρακτορείων. Και αυτό διότι η οργή κατά των ισλαμιστών αρχίζει να επεκτείνεται πέρα από τα σύνορα της Αιγύπτου, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για εξέγερση εκτός ορίων!
ΦΩΤΟ REUTERSΣύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δίνει επίσημα η κυβέρνηση της Αιγύπτου, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 60 και πάνω από 177 είναι οι τραυματίες. Από την άλλη σύμφωνα με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, αυτοί που έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του στρατού και της αστυνομίας έχουν φτάσει τους 120. Και οι τραυματίες είναι περίπου 4.000.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, ο πρώην Πρόεδρος της Αιγύπτου θα φυλακιστεί στην ίδια φυλακή με τον Μουμπάρακ. Στο μεταξύ σοκ έχουν προκαλέσει οι εικόνες που δείχουν πτώματα ακρωτηριασμένα σ΄ένα αυτοσχέδιο νεκροτομείο.  

Όλα δείχνουν ότι η ισχυρότερη βορειοαφρικανική χώρα με ειδικό βάρος πενταπλάσιο της Συρίας, κινδυνεύει να καταλήξει σε παρόμοιο αιματοκύλισμα. Πολλά από τα συστατικά αυτής της σύγκρουσης, είναι κοινά και στην Συρία. Από τη μια έχουμε τον στρατό που όπως και το καθεστώς Άσαντ είναι θεματοφύλακας της νομιμότητας, και υπερασπιστής των θρησκευτικών μειονοτήτων. Από την άλλη έχουμε φανατικά σαλαφιστικά στοιχεία που κρύβονται εντός της Αδελφότητας τα οποία όπως και οι ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία, επιδιώκουν την επιβολή της σαρίας στη χώρα, και την καταπίεση, χριστιανών, σιιτών, αλλά και κοσμικών σουνιτών.
Αυτό που συμβαίνει τώρα οφείλεται στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ οι οποίες βοήθησαν στην αλλαγή καθεστώτων σε Τυνησία, Λιβύη, και Άιγυπτο, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της Αλ Κάιντα η οποία μέσω των πολιτικών σκελών της πήρε και την εξουσία στις χώρες αυτές. Αυτό επιδιώκεται και στην Συρία, με τα γνωστά αποτελέσματα. Στην περίπτωση της Αιγύπτου όμως, ο στρατός είναι κατά πολύ ισχυρότερος του αντίστοιχου συριακού.

Ξεσηκωμός και στην Τυνησία
Ξεφεύγει η κατάσταση και στην Τυνησία. Η οργή κατά των ισλαμιστών επεκτείνεται ολοένα κι εκτός των συνόρων της Αιγύπτου. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων μπροστά στη βουλή της Τυνησίας σήμερα, μετέδωσε ένας ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, για να απωθήσει διαδηλωτές που απαιτούσαν να διαλυθεί η συντακτική συνέλευση από την μια πλευρά και ισλαμιστές που υπερασπίζονταν τη νομιμότητα της κυβέρνησης που κυριαρχείται από το κόμμα Ενάχντα από την άλλη.

Η αστυνομία άρχισε να ρίχνει δακρυγόνα μετά την άφιξη χιλιάδων διαδηλωτών της αντιπολίτευσης που είχαν προηγουμένως συγκεντρωθεί για την τελετή της κηδείας του δολοφονηθέντος πολιτικού Μοχάμεντ Μπράχμι, μετέδωσε ένας ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς κι υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί.

 

ΦΩΤΟ REUTERSΗ αντιπολίτευση αξιώνει την διάλυση της βουλής και την παραίτηση της –κυριαρχούμενης από το ισλαμιστικό κόμμα Ενάχντα– κυβέρνησης. «Ο λαός θέλει να ανατραπεί το καθεστώς!», «με το αίμα και με τις ψυχές μας θα θυσιαστούμε για τον μάρτυρα», «Γανούσι, δολοφόνε, εγκληματία», φώναζαν οι διαδηλωτές, αναφερόμενοι στον Ρασίντ Γανούσι, τον ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος Ενάχντα το οποίο σύμφωνα με την οικογένεια του Μπράχμι βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του.
Ο Γανούσι καταδίκασε σε δηλώσεις του την Πέμπτη την δολοφονία του πολιτικού του αριστερού κόμματος Λαϊκό Κίνημα Μπράχμι, κάνοντας λόγο περί μιας επίθεσης εναντίον της δημοκρατίας στη χώρα. Χιλιάδες ισλαμιστές υποστηρικτές της συμπολίτευσης συγκεντρώθηκαν επίσης μπροστά στο κοινοβούλιο, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον αυτής που αποκάλεσαν απόπειρα πραξικοπήματος.

 

Το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε μια ανακοίνωση με την οποία κάλεσε να υπάρξει ηρεμία. Το κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι αποσύρει 10 μέλη του από την Συντακτική Συνέλευση, που έχει 217 μέλη, αυξάνοντας τον αριθμό όσων έχουν εξαγγείλει πως απέχουν από τις εργασίες της μετά την δολοφονία του Μπράχμι σε 52.
Οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη για την δολοφονία του Μπράχμι σε σαλαφιστές και πολλοί θεωρούν πως πρόκειται για μέλη της Άνσαρ αλ Σαρία.

NEWSIT & DEFENCENET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου