Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Δεν υπάρχει αμφιβολία. Η πατρίδα μας, αυτός ο ήδιστος τόπος με τους πικρούς κατακτητές, μπορεί πλέον να χαρακτηρίζεται από αφιλόξενη έως εχθρική για εκείνους που δεν είχαν την τύχη ή την ικανότητα να είναι οικονομικά αυτάρκεις... 

Η φτώχεια έχει τεθεί εκτός νόμου. Με συνοπτικές διαδικασίες, το κράτος φροντίζει να τιμωρεί όλους όσοι έχουν πέσει στην καταραμένη... ανάγκη.

Μόνο σε τέτοια συμπεράσματα μπορεί να οδηγηθεί όποιος διάβασε στη «δημοκρατία» το άρθρο για τις «κατασχέσεις ακόμα και χωρίς δίκη!» που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από τη Βουλή. Μπορεί να φαντάζει παράδοξο, οργουελικό, αλλά είναι αληθινό... 


«Σε επείγουσες περιπτώσεις, οι εφορίες θα αποκτούν το δικαίωμα να προχωρούν στη συντηρητική κατάσχεση κινητών και ακινήτων χωρίς δικαστική απόφαση» αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας.

Σε άλλο σημείο γίνεται γνωστό κάτι ακόμα πιο ακραίο: «Εάν θεωρηθεί από τις φορολογικές Αρχές ότι τίθεται σε κίνδυνο η είσπραξη του φόρου, δίνεται η δυνατότητα κατασχέσεων και πριν από την ημερομηνία καταβολής των οφειλόμενων φόρων».

Πριν από λίγα χρόνια, δύσκολα θα βρισκόταν άνθρωπος που θα μπορούσε να πιστέψει το ακριβές αυτών των ειδήσεων - ειδικά αν ενημερωνόταν ότι αφορούν σε προς ψήφιση νομοσχέδιο μιας «ανεξάρτητης, ευνομούμενης δημοκρατικής» χώρας της «αναπτυγμένης» Δύσης. Κι όμως, ισχύει.

Το πλέγμα των νόμων, οι οποίοι σχετίζονται με τις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών, θυμίζει ιστό αράχνης. Τα ισχυρά «θηράματα» σκίζουν εύκολα τα δίχτυα και γλιτώνουν, ενώ τα αδύναμα αφήνουν την τελευταία τους πνοή. Τώρα, θα γίνονται «προληπτικές» κατασχέσεις. Χωρίς δικαστική απόφαση. Μ' αυτόν τον τρόπο, καθώς και με τα υπόλοιπα τερτίπια της αδαούς γραφειοκρατίας του υπουργείου Οικονομικών, οι περιουσίες των Ελλήνων βρίσκονται προσωρινά στα χέρια των νομίμων κτητόρων τους. Οταν το κράτος αποφασίσει να τις διεκδικήσει, όλως τυχαίως ο νόμος θα ευνοεί τούτη την εξωφρενική αξίωση.

Ιδού μια τρανή απόδειξη ότι το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό...

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου