Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΑ ΜΑΤ ΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ

Μπήκαν τα ΜΑΤ στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου - Μολών Λαβέ φώναζαν οι μοναχοί...

Επέμβαση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε, νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου στις Καρυές του Αγίου Ορους. Ανδρες των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα και να εισέλθουν στο κονάκι όπου βρίσκονται "ταμπουρωμένοι" τουλάχιστον 20 μοναχοί.
Ενας μοναχός τραυματίστηκε, σύμφωνα με το thesstoday, όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα με μικρό γερανό. Οι μοναχοί για να ανακόψουν την επέμβαση πέταξαν στουπί προς τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να εξετάζεται ακόμη και η παρέμβαση του εισαγγελέα με κατηγορίες για τρομοκρατική ενέργεια. «Μολών λαβέ» έλεγαν από την αρχή οι ζηλωτές μοναχοί, που παραμένουν στο κτήριο μαζί με λαϊκούς-πιστούς που προσέτρεξαν σε βοήθεια. Σύμφωνα με τοthesstoday, την ώρα της επέμβασης...


Παρίστατο δικαστικός επιμελητής. Οι ζηλωτές μοναχοί επικοινώνησαν με το νομικό τους σύμβουλο ο οποίος τους ενημέρωσε ότι για να ανοίξουν την πόρτα θα πρέπει να τους το ζητήσει εισαγγελέας με ειδικό ένταλμα. Στην προκειμένη περίπτωση το ένταλμα υπήρχε, όχι, όμως, ο εισαγγελέας.

Σημειώνεται ότι οι μοναχοί είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν το κονάκι με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής που έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων την οποία είχε υποβάλει η νέα αδελφότητα μοναχών, διατάσσοντας την κατάσχεση και την απόδοση του αντιπροσωπείου της μονής.
«Μας επιδόθηκε εντολή εκκένωσης του αντιπροσωπείου μας στις Καρυές (κτήριο Β). Δεν θα φύγουμε από το κονάκι μας επειδή η νέα αδελφότητα θέλει με εργασίες να δικαιολογήσει ευρωπαϊκά κονδύλια. Είναι ο τόπος μετανοίας μας και εγκαταβιούμε σε αυτό σαν αδελφότητα αιώνες, πολλοί μοναχοί μας πρωτοπήγαν νέοι στο κονάκι πριν από 50 χρόνια και τώρα πρέπει να φύγουν. 

Δεν θα το επιτρέψουμε να συμβεί, ακόμα και αν είναι το τελευταίο που θα κάνουμε» αναφέρουν σε ανακοίνωση και προσθέτουν: «Να πάρουν τα ευρωπαικά κονδύλια τους, που τόσο κόπτονται, και να μας αφήσουν στην προσευχή μας. Αλλά, απ' ό,τι φαίνεται, ενοχλούμε παραπάνω από όσο πιστεύαμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου