Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΟΤΙ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ

Εντολή τρόικας: Αφήστε τη “μαρίδα” και πιάστε τα “μεγάλα ψάρια”...

Αλλάξτε πορεία, πιάστε τη μεγάλη φοροδιαφυγή και μην χάνεστε στις ασήμαντες υποθέσεις. Αυτά λέει η τρόικα στην κυβέρνηση και τής βγάζει “κίτρινη” κάρτα για την αδυναμία των φορολογικών μηχανισμών. “Κίτρινη” κάρτα βγάζει η τρόικα στο υπουργείο οικονομικών για την αδυναμία των φορολογικών μηχανισμών να εισπράξουν φόρους και πρόστιμα και να αντιμετωπίσουν την εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας... 


Σε νέα έκθεσή της για τη φορολογική διοίκηση, η τρόικα αν και αναγνωρίζει ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, καταγράφει μεγάλες καθυστερήσεις στη διενέργεια των φορολογικών ελέγχων και στην είσπραξη των προστίμων που επιβάλλονται σε φορολογούμενους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως σε 211 φορολογούμενους μεγάλου πλούτου που ελέγχθηκαν, βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα ύψους 15,5 εκ ευρώ αλλά στα δημόσια ταμεία εισέρρευσαν μόλις 5,8 εκ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εντολή της τρόικας προς το ΥΠΟΙΚ είναι να αφήσει να παραγραφούν εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με μικρό ενδιαφέρον για τα δημόσια ταμεία και να ελεγχθούν σημαντικές υποθέσεις που παραμένουν “ανοιχτές” τα τελευταία 10 χρόνια. 

NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου