Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΙΤΙΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκαν στις 11.30 το πρωί, αλληλέγγυοι πολίτες και εργαζόμενοι της ΕΡΤ, οι οποίοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα κατά την διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας στον Υμηττό,για το κλείσιμο των ραδιοτηλεοπτικών πομπών...

Είχε προηγηθεί προκλητικότατη επίθεση από τα ΜΑΤ, ενώ νωρίτερα ο ειδικός διαχειριστής για την εκκαθάριση της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης είχε καταθέσει μήνυση κατ' αγνώστων, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενό της.
Οι 8 συλληφθέντες, επτά πολίτες και η δημοσιογράφος Εύα Μαυρογένη κατηγορούνται για διακεκριμένες φθορές κατά δημοσίας περιουσίας, (κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα!!!) και διατάραξη ασφαλείας επικοινωνιών, απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής και απειλές κατά αστυνομικών οργάνων. Μια ακόμη γυναίκα που συνελήφθη, διακομίσθηκε κρατούμενη σε... 


Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες καθώς τραυματίστηκε στο χέρι κατά την σύλληψη της.
Στη ΓΑΔΑ βρέθηκαν αμέσως εργαζόμενοι της ΕΡΤ και αλληλέγγυοι στον αγώνα τους κατά του «μαύρου» στη δημόσια ενημέρωση και στην ελευθερία της έκφρασης, καθώς επίσης και οι πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΣΠΕΡΤ, νομικοί σύμβουλοι και βουλευτές.
Ο Γιώργος Μάγγας μόλις ενημερώνεται για τις συλλήψεις, διακόπτει τη συναυλία του στο προαύλιο της ΕΡΤ και μεταβαίνει στη ΓΑΔΑ και με το κλαρίνο του συνεχίζει τη μουσική του διαμαρτυρία.
 
Την αγανάκτηση του εξέφρασε, μέσω του δικτύου της ΕΡΑ ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση του δημοσιογράφου και υφυπουργού Παντελή Καψή, για να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες και να σταματήσουν τα φαινόμενα φίμωσης της Δημοκρατίας.
Την οριστική διαγραφή του Σίμου Κεδίκογλου από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε χθες το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης, για την εμπλοκή του στην κυβερνητική απόφαση για το «λουκέτο»στην ΕΡΤ.

ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟ - ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου