Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΔΟΥΛΙΚΑ ΤΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΛΗΤΗΡΩΝ

Οι υπέρμαχοι της ατομικής ιδιοκτησίας παίρνουν τα σπίτια μας - Με δυσβάσταχτους φόρους, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, οι οποαδοί του φιλελευθερισμού καταργούν την ιδιοκτησία...

Να λοιπόν που, τελικά, δεν είναι οι κομμουνιστές αυτοί που έχουν βάλει στο μάτι τα σπίτια μας. Είναι αυτοί που τόσα χρόνια επισήμαιναν τον κομμουνιστικό κίνδυνο και πρόσφεραν τα στήθη τους για την προστασία της ατομικής ιδιοκτησίας ως υπέρτατου αγαθού που πρέπει να διαφυλάξει μια κοινωνία ως κόρη οφθαλμού. Είναι η δεξιά συνιστώσα και το σοσιαλιστικό απαλειφάδι που συνθέτουν τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση υπό τους Σαμαρά-Βενιζέλο. Καθώς η χώρα οδηγείται βαθύτατα στα αδιέξοδα της διακυβέρνησης μέσα από μνημόνια και... 


Δανειακές συμβάσεις, καθώς η κυβέρνηση υπάρχει για να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των δανειστών οι μάσκες πέφτουν και ο καθένας μπορεί να δει την οδυνηρή πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση νομοθετεί με τρόπο που τελικά οδηγεί στην δραματική υποτίμηση της αξίας της ακίνητης περιουσίας, έτσι ώστε τα κοράκια (ξένα και εγχώρια) που καραδοκούν να «αγοράσουν» τζάμπα….

Ενας εργαζόμενος ο οποίος πριν από την κρίση δεσμεύτηκε με μια δανειακή σύμβαση για την αγορά ενός σπιτιού, σήμερα αντιμέτωπος με την ανεργία, την ελαστική απασχόληση, τη μείωση της αμοιβής του, τα αλλεπάλληλα φορολογικά χαράτσια και το υψηλότατο κόστος διαβίωσης, πολύ απλά αδυνατεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις του.

Την ίδια στιγμή οι «προστάτες» τις ατομικής ιδιοκτησίας μεθοδεύουν διαδικασίες οι οποίες απελευθερώνουν και απλοποιούν τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. Ετσι λοιπόν, κάποιος που δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το χαράτσωμα της εφορίας ή να καταβάλλει την δόση του δανείου του, πολύ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με το κατασχετήριο της εφορίας (χωρίς προηγούμενη δικαστική απόφαση, όπως ξεκαθαρίζει ο νέος φορολογικός κώδικας) ή με την οδυνηρή διαδικασία του πλειστηριασμού –καθώς πρέπει να θεωρείται δεδομένη η κυβερνητική απόφαση για άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών ακόμη και για την πρώτη κατοικία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου