Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ

Συνεχίστηκαν και χτες, για δεύτερο εικοσιτετράωρο, οι σκληρές συγκρούσεις στην επαρχία Χασάκε, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία... 

Ανάμεσα σε ενόπλους των πολιτοφυλακών που διατηρεί στην περιοχή η Δημοκρατική Ενωση Κουρδιστάν (καθώς η πλειοψηφία των ντόπιων είναι Κούρδοι) και σε ενόπλους μισθοφόρους ισλαμιστικών ακραίων οργανώσεων, όπως είναι το «Μέτωπο αλ Νούσρα» και το «Ισλαμικό κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε» (ανατολική Μεσόγειος) με απολογισμό τουλάχιστο 29 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. 

Η παρουσία των ακραίων ισλαμιστών μισθοφόρων στην περιοχή των Κούρδων έχει και στο παρελθόν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στους ντόπιους, κάτι που... 


Συνέβη και τώρα καθώς με το που άρχισε το Ραμαζάνι οι ισλαμιστές άρχισαν να ασκούν αφόρητες πιέσεις στους πολίτες να τηρούν με αυστηρότητα τη σαρία.

Την Τετάρτη, μετά από ολονύκτιες συγκρούσεις, οι κουρδικές πολιτοφυλακές έδιωξαν από την πόλη Ρας αλ Αϊν τους ισλαμιστές ενόπλους, οι οποίοι ώρες αργότερα άρχισαν να τη βομβαρδίζουν με ρουκέτες. Πλέον, χτες συγκρούσεις σημειώνονταν και στις πόλεις Ταλ Αλου και Καχόκ, ενώ οι κουρδικές πολιτοφυλακές έθεσαν υπό τον έλεγχό τους και την περιοχή Σουεϊντίγια. Γενικά, η επαρχία Χασάκε, εκτός του ότι κατοικείται από Κούρδους, φιλοξενεί μερικά από τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά κοιτάσματα της Συρίας. 

Οι Κούρδοι, εξαρχής, τήρησαν αποστάσεις τόσο από το συριακό στρατό όσο και από τους αντικαθεστωτικούς, με τους οποίους, όμως, από ένα σημείο και μετά άρχισαν να συγκρούονται. Η ενισχυμένη παρουσία των κουρδικών πολιτοφυλακών έχει προκαλέσει ανησυχία στη γειτονική Τουρκία που θεωρεί επίσης ότι η Δημοκρατική Ενωση Κουρδιστάν σχετίζεται άμεσα με το ΡΚΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου