Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΠΑΡΑΛΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ

Die Presse: Σε προχωρημένη παράλυση η πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα – Αποτυχία επίτευξης στόχων... 

Κίνδυνο νέας κλιμάκωσης της δημοσιονομικής κρίσης και της κρίσης χρέους της Ευρώπης διαπιστώνει η Die Presse με δημοσίευμά της, στο οποίο κάνει εκτενή αναφορά στην Ελλάδα. Επισημαίνει πως η πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα υπό τον Αντώνη Σαμαρά είναι σε προχωρημένη παράλυση και επικαλείται δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών ο οποίος φέρεται να δήλωσε πως δεν θα επιτευχθούν οι μεταρρυθμιστικοί στόχοι. Στο άρθρο με τίτλο «Αποτυχία των στόχων λιτότητας - Κύμα νέων κυβερνητικών κρίσεων», η αυστριακή εφημερίδα επισημαίνει πως... 


Οι κυβερνήσεις σε Πορτογαλία, Ελλάδα και Ιταλία απειλούνται με διάλυση, κλονίζονται τα προγράμματα λιτότητας που συμφωνήθηκαν με κόπο και όλα αυτά οδηγούν σε αστάθεια στις χρηματαγορές, με το ευρώ να έχει φτάσει την Τετάρτη στη χαμηλότερη τιμή εδώ και έναν μήνα.
Τονίζει πως οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στον Πορτογαλία, που έχουν προκαλέσει κυβερνητική κρίση, αποτελούν την πηγή μεγαλύτερης ανησυχίας η οποία θα επισκιάσει τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Σχετικά με την Ελλάδα στο δημοσίευμα αναφέρεται πως έπειτα από την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση και τα προβλήματα που προκάλεσε το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, η πολιτική ηγεσία υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται σε προχωρημένη παράλυση και η κυβέρνηση αναγκάσθηκε να παραδεχθεί πως δεν θα επιτύχει τους μεταρρυθμιστικούς στόχους της στον δημόσιο τομέα.
«Δεν υπάρχει πιθανότητα να εκπληρώσουμε προς το παρόν τα απαιτούμενα», φέρεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, να δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, ενώ, επειδή δεν έχει υπάρξει συμφωνία για τη μείωση κατά 12.500 θέσεις στο δημόσιο, η Τρόικα απειλεί να μπλοκάρει την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 8,1 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ήδη πως θα προσπαθήσει μέσω βραχυπρόθεσμων κρατικών ομολόγων να μπορέσει να καλύψει τουλάχιστον τις δανειακές ανάγκες του Αυγούστου, ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου