Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Οι ΗΠΑ φέρονται μπλεγμένες στη δολοφονία του ηγέτη της Λ.Δ Donetsk

Συμμετοχή των ΗΠΑ στη δολοφονία του Alexander Zakharchenko βλέπει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk στην ανατολική Ουκρανία...
Οι ΗΠΑ ενδέχεται να έχουν λάβει μέρος στη δολοφονία του ηγέτη της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk στην ανατολική Ουκρανία, Alexander Zakharchenko, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και εκπρόσωπος Τύπου για θέματα Άμυνας της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Eduard Basurin. O Eduard Basurin θεωρείται ως...
εμφορούμενος από βαθιά ριζοσπαστικές αριστερές ιδέες, ενώ μαζί με τον Alexander Zakharchenko, έχουν παίξει κεντρικό ρόλο στην αυτοανακήρυξη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk και στην εθνικοποίηση των στρατηγικής σημασίας τομέων της οικονομίας της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δολοφονία του Zakharchenko έλαβε χώρα «υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ». «Οι ΗΠΑ έλαβαν άμεσα μέρος σε αυτήν», δήλωσε συγκεκριμένα ο ίδιος.
Ο Basurin, μιλώντας σε ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό, εξέφρασε την εκτίμηση ότι βασικός στόχος των δραστών ήταν η αποσταθεροποίηση της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, σημειώνοντας ότι οι Αρχές του Donetsk έχουν τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης, μετά το συμβάν.
«Τονίζω για μια κόμη φορά ότι έχουμε επαρκή μέσα για να αντισταθούμε στην επιθετικότητα της Ουκρανίας ενάντια στους ανθρώπους που ζουν σε ένα ελεύθερο κράτος — την αυτοανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, και θα κάνουμε τα πάντα για να μην αφήσουμε περισσότερους πολίτες να πεθάνουν», είπε χαρακτηριστικά ο Basurin.
«Ήταν μια προμελετημένη δολοφονία που σχεδιάστηκε από τις ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας και επιμελήθηκε από τις ΗΠΑ. Θα ήθελα να πω στον πρόεδρο της Ουκρανίας Ποροσένκο και στην αιμοδιψή συμμορία του: Το σενάριο που σχεδιάσατε μαζί με τον δολοφόνο θα αποτύχει», ανέφερε ακόμη.
Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, Alexander Zakharchenko, σκοτώθηκε σήμερα σε έκρηξη που σημειώθηκε σε εστιατόριο στο κέντρο του Donetsk, όπως δήλωσε νωρίτερα πηγή των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας στο Sputnik.
«Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR), Alexander Zakharchenko, σκοτώθηκε σε έκρηξη στο Separ cafe. Ο υπουργός Οικονομικών, Τιμοφέεβ, τραυματίστηκε στην έκρηξη», ανέφερε η πηγή.
Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε ο σύμβουλος του Zakharchenko, Αλεξάντερ Καζάκοβ, οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη υπόπτων για τη δολοφονία του Zakharchenko.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου