Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Αδιάλλακτη κυβέρνηση... Ανοργάνωτος λαός

Συλλαλητήριο για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στα πλαίσια της ΔΕΘ - Θεσσαλονίκη 8.9.2018... 

Έχουν διοργανωθεί, μέχρι τώρα, πάμπολλα συλλαλητήρια για το «Μακεδονικό», τα οποία πήραν άλλη διάσταση μετά την υπογραφή από το δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά της απαράδεκτης συμφωνίας Πρεσπών, που ουσιαστικά απεμπόλησε οποιαδήποτε δικαιώματα της Ελλάδας και παραχώρησε τα πάντα στα Σκόπια... 

Η εικόνα ίσως περιέχει: την Αντωνοπούλου Πανάγου Ηλέκτρα, στέκεται και υπαίθριες δραστηριότητες
γράφει η ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΑΝΑΓΟΥ 

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας πορείας που σύντομα θα δημιουργήσει στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο στη Μακεδονία, μια  de facto κατάσταση καντονίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας. 

Και ενώ απαιτούν δυναμική και σταθερή απάντηση από τον Ελληνικό λαό, που έχει την διάθεση να αντιδράσει στα τεκταινόμενα, δυστυχώς φαίνεται ότι η διαχείριση της υπεράσπισης των δικαίων του, γίνεται με τρόπο πρόχειρο, ανοργάνωτα, αποσπασματικά και χωρίς σαφή εθνικό και καθαρό πολιτικό προσανατολισμό. 

Αποτέλεσμα: Ο αγώνας για την υπεράσπιση της Μακεδονίας να κατασυκοφαντείται... Ο κόσμος που συμμετέχει σ αυτόν να χαρακτηρίζεται συλλήβδην ως «εθνίκια»... «φασίστες»... «γραφικοί»... και άλλα τέτοια ωραία... 

Στο χτεσινό συλλαλητήριο παρατήρησα τα εξής: 

Αδυναμία των διοργανωτών να διαχειριστούν τον μεγάλο όγκο των συμμετεχόντων. Άραγε δεν περίμεναν τέτοια συμμετοχή; Φοβήθηκαν από τα πρωτοφανή μέτρα της συριζαίϊκης κρατικής μηχανής; 

Δεν υπήρχε ενημέρωση από τους διοργανωτές για τις διαθέσεις των δυνάμεων καταστολής. Υποθέτω ότι, λογικά, θα είχαν...
συζητήσει και ενημερώσει τους επικεφαλής για την πρόθεση όλων μας να διαδηλώσουμε ειρηνικά. 

Υπήρξε η προτροπή να βάλουμε στην κορυφή της πορείας κυρίως γυναίκες για να ευαισθητοποιηθούν οι δυνάμεις καταστολής να μην κάνουν χρήση χημικών, αλλά δεν λήφθηκε υπ’ όψιν ο παράγοντας των γνωστών αγνώστων που πυροδοτούν τα επεισόδια κατόπιν εντολών, και έτσι χρήση χημικών έγινε ευρέως και μάλιστα με θύματα μικρά παιδιά και ηλικιωμένους. 

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να είχαν συζητηθεί κάποια πράγματα μεταξύ διοργανωτών και αστυνομίας, τα οποία είτε δεν μας κοινοποιήθηκαν είτε δεν τήρησε τα υπεσχημένα η αστυνομία.  

Στην διαδήλωση μπορούσες να δεις ότι οι συμμετέχοντες ήταν κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά μέχρι πολύ ηλικιωμένοι, κάθε πολιτικής άποψης, οι περισσότεροι αγανακτισμένοι με όσα συμβαίνουν και φυσικά, όπως σε κάθε μαζική διαδήλωση, ακραίοι και πρακτορίσκοι. Δεν υπήρξε πάντως κανένας κομματικός φορέας που θα «καπέλωνε» την συγκέντρωση. 

Ναι... Υπήρξαν και ακραίες φωνές, ναι υπήρξαν ακραία συνθήματα. Αλλά μήπως δεν είναι ακραία και η Συμφωνία των Πρεσπών; Μήπως δεν είναι ακραία η εξοργιστικά μεγάλη χρήση χημικών σε παιδιά και ηλικιωμένους; Μήπως ακραία δεν είναι και η πολιτική της συγκυβέρνησης σε όλα τα ζητήματα είτε είναι εθνικά, είτε οικονομικά, είτε κοινωνικά; 

Δεν συμμερίζομαι τις ακρότητες και προσωπικά με ενοχλεί και αισθητικά. Απλώς εξηγώ μέσα από την δική μου ματιά. 

Για το γεγονός του τείχους από κλούβες που έζωνε το χώρο της ΔΕΘ, δεν χρειάζεται να πω κάτι. Αυτὀ που οι συριζανέλ καταδίκαζαν μέχρι το 2014, το έχουν αναγάγει σε μόνιμη πρακτική και το εφαρμόζουν παντού. Είναι κι αυτό ένα μέτρο αποτίμησης της δημοφιλίας της συγκυβέρνησης. 

ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 
Η πλειοψηφία των Ελλήνων Πολιτών που δεν εντάσσονται σε κόμματα και δεν περιμένουν ένα ρουσφετάκι για να πορευθούν, δεν έχουν πολιτικό φορέα, και έτσι η φωνή τους και η δράση τους, αγνοείται, λοιδωρείται, μειώνεται, εξαφανίζεται. 

Όσοι επιθυμούν να διαδηλώσουν είτε για εθνικά ζητήματα, είτε για τα μνημονιακά ξεπουλήματα, είτε για τα διαρκή ψέμματα του Τσίπρα, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα τεράστιο προπαγανδιστικό μηχανισμό, που θα τους χαρακτηρίσει με πρωτοφανείς και απαξιωτικές ιδιότητες που βολεύουν την κυβερνητική προπαγάνδα της αθλιότητας: οπαδοί του Κούλη, γραφικοί, ακραίοι, εθνίκια, χρυσαυγίτες κλπ. 

Η μνημονιακή λαίλαπα αντί να προκαλέσει το ξύπνημα και την εξέγερσή μας, «προικοδότησε» δυστυχώς όλους τους αγύρτες που με αντιμνημονιακή, φιλολαϊκή ρητορική προεκλογικά, εφάρμοσαν στη συνέχεια τα ακριβώς αντίθετα. 

Οι μνημονιακές ξενόδουλες δυνάμεις έχουν από ότι έχει αποδειχθεί μεγάλες εφεδρείες. Τελευταία τους ‘’ανακάλυψη’’ ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ και ο ‘’ηγέτης’’ Τσίπρας. 

Όσοι καταστράφηκαν από τις πολιτικές τους και όσοι επιθυμούν μια Ελλάδα ανεξάρτητη και όχι ξεπουλημένη δεν έχουν πολιτικό φορέα με μια δυνατή φωνή. Καιρός να τον αποκτήσουν... Καιρός να τον δημιουργήσουν.   

Καθήκον λοιπόν κάθε σκεπτόμενου συνέλληνα είναι να αγωνιστεί και να συνεισφέρει με ιδέες και δράση για την δημιουργία ενός πολιτικού σχηματισμού που θα αποτελέσει τη δύναμη εκείνη που θα ανοίξει το δρόμο για μια Ελλάδα που θα σέβεται τον εαυτό της και θα αποπνέει σεβασμό στο σύνολο των γειτόνων της... Στο σύνολο του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου