Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Οταν το διεθνές δίκαιο ισοπεδώνεται... τη θέση του παίρνουν τα πραξικοπήματα, οι ανατροπές και οι πολιτικές δολοφονίες

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει ξεκάθαρα έκκληση στον στρατό της Βενεζουέλας για πραξικόπημα...


του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ


«Στην Βενεζουέλα μπορεί να ανατραπεί πολύ γρήγορα εκ μέρους του στρατού η κυβέρνηση Μαδούρο, αν το αποφασίσει ο στρατός», λέει άφοβα. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει ξεκάθαρα έκκληση στον στρατό της Βενεζουέλας για...
πραξικόπημα. Είδατε πού έχουν φτάσει τα πράγματα στον σημερινό κόσμο στον οποίο ισοπεδώθηκε το διεθνές δίκαιο;

Καθώς ο Τραμπ μιλούσε στο βήμα του ΟΗΕ, ο Έρντογαν και η ομάδα του εγκατέλειψαν την αίθουσα. Τι διαμαρτυρία ήταν αυτή! Πάρε τον ένα και χτύπα τον πάνω στον άλλον! Σε ποιους έμεινε ο κόσμος τελικά. Αλλά ακόμα και ο Έρντογαν μάζεψε πόντους με φόντο τον Τραμπ! Τουλάχιστον, καθώς μιλούσε αυτός οι αντιπροσωπείες δεν εγκατέλειψαν την αίθουσα όπως την προηγούμενη φορά. Τον άκουσαν! Την ομιλία του για τον Φετχουλάχ Γκιουλέν. Καλεί όλο τον κόσμο σε πόλεμο κατά του Φετχουλάχ Γκιουλέν. 


Ενώ ο Τραμπ δείχνει ως στόχο τον Μαδούρο στην Βενεζουέλα, αυτός δείχνει ως στόχο τον Φετχουλάχ Γκιουλέν.  Δεν παρακολούθησα όλες τις ομιλίες και είμαι περίεργος αν του απάντησε κανείς πάνω σε αυτό το θέμα. Μήπως δεν τον ρώτησαν καθόλου λέγοντας: «Μωρέ, εσύ ήσουν αδελφικός φίλος με αυτό τον Φετχουλάχ. Ήσασταν κολλητοί. Έσκυβες μπροστά του αποκαλώντας τον κύριε Χότζα και του φιλούσες το χέρι. Τώρα τι συνέβη και έγινες ο μεγαλύτερος εχθρός του;» Αυτή την ερώτηση θα μπορούσαν να του την απευθύνουν και για τον Μπασάρ Άσσαντ. Αγκάλιαζε τον Άσσαντ αποκαλώντας τον «αδελφέ μου». Ύστερα επιχείρησε να τον ανατρέψει! 

Υπήρχε μόνο ένας άνθρωπος που μας έλεγε την αλήθεια στον κόσμο. Ένας άνθρωπος ο οποίος εξέθετε τα άπλυτα όλων των πολιτικών και μας έδειχνε τα πάντα θέτοντας την ζωή του σε κίνδυνο. Ο Julian Assange. Τον πιάσαμε και τον κλείσαμε και εκείνον σπίτι! Για να μην αποκαλύψει περισσότερα μυστικά! Κανείς δεν είναι πιο αγνώμονας από εμάς! Είναι φυλακή στην Πρεσβεία του Ισημερινού, την μόνη που του αναγνώρισε το δικαίωμα ασύλου, στο Λονδίνο εδώ και έξι χρόνια! Ακόμα δεν μπορέσαμε να τον απελευθερώσουμε από εκεί. Έπρεπε να του απονεμόταν το ανώτατο παράσημο του αιώνα για προσφορά υπηρεσίας στον Τύπο. Αντίθετα, επέλεξαν να τον τιμωρήσουν. Ενόσω ο Assange παραμένει φυλακισμένος σε εκείνο το κτίριο, κανείς δεν μπορεί να αναφέρεται σε ελευθεροτυπία. 


Ο Assange είναι το πιο ζωντανό παράδειγμα για το πώς μας αφαιρείται η ελευθερία μας όταν θίξουμε συμφέροντα. Απόδειξη για το ότι δεν θα μπορούσε να παραμείνει κανείς ελεύθερος χωρίς να πληρώσει τίμημα. Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω σε όλους στα άρθρα που γράφω τόσο καιρό στην Κύπρο. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε πιο πολύ στην χώρα μας. Η ελευθερία δεν θα κατέβει σαν ιερή εντολή από τον ουρανό. Θα την αποκτήσουμε μόνο με την δύναμη των χεριών και του μυαλού μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου