Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Η "ΚΑΡΦΙΤΣΑ" αναβιώνει με την "πρώτη φορά μη την είδατε την αριστερά"

Η «καρφίτσα» ήταν μια παρακρατική οργάνωση που έδρασε στη Θεσσαλονίκη τη δεκαετία του '60, με σημαντική συμβολή στη δολοφονία του Λαμπράκη. Κλασική τακτική του μεταπολεμικού παρακράτους τη δεκαετία του '60 ήταν να τρομοκρατεί τους πολίτες και τις οργανώσεις τους όταν ήθελαν να διαδηλώσουν ή όταν πλησίαζαν οι εκλογές. Επισκέπτονταν σπίτια, κυρίως αριστερών και κεντρώων, και απειλούσαν με διάφορες συνέπειες...



του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

Αυτό το κλίμα και αυτήν την τακτική κατήργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν ανέλαβε την εξουσία το 1981. Απο τότε, αναφερόταν μόνο σε κείμενα ιστορικών. Το κλίμα αυτό το βίωσε η Θεσσαλονίκη τις ημέρες που προηγήθηκαν της έλευσης Τσίπρα και...
των εγκαινίων της ΔΕΘ. Αστυνομικοί επισκέπτονταν οργανώσεις που είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στη διαδήλωση και επιχειρούσαν να τρομοκρατήσουν τις διοικήσεις τους. 


Η υπόθεση «κρατική αριστερή τρομοκρατία» εξελίχθηκε την επόμενη ημέρα στη διαδήλωση. Οι αστυνομικοί έκαναν υπερβολική χρήση βίας και δακρυγόνων για να μας θυμίσουν πως το κράτος σήμερα, και ως ένα βαθμό και το παρακράτος, είναι οι χθεσινοί «αριστεροί» που σήμερα έγιναν εξουσία. Και πως κάθε εξουσία, επειδή προσπαθεί να διατηρήσει τα προνόμιά της, μετέρχεται τις ίδιες μεθόδους, είτε πρόκειται για Δεξιά, είτε για Αριστερά. 

Και όπως καταγγέλλει έγκριτος δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης, υπήρξε αυτόπτης μάρτυς απειλών, ΜΑΤατζήδων προς διαδηλωτές, του είδους: «καλά σας κάνει και σας γ… ο Τσίπρας κωλοβούλγαροι». Τα επίορκα υποκείμενα και τα επιχειρησιακά ή πολιτικά αφεντικά τους καλά θα κάνουν να σκέφτονται πριν μιλήσουν. Γιατί δεν έχουν δοκιμάσει την οργή της κοινωνίας. Αυτά που βίωσε η Θεσσαλονίκη χθες, είχε να τα δει απο τη δεκαετία του '60. Και κανείς μηχανισμός, είτε ιδεολογικός, είτε προπαγανδιστικός δεν μιλά. Καταγράφονται, όμως, στη συνείδηση του κόσμου. Εδώ είμαστε κ. Τσίπρα. Κάποτε θα μιλήσει και η κοινωνία.


Σχετικά μας άρθρα...

Να μην επιτρέψουμε την αναβίωση της σκοτεινής εποχής της "ΚΑΡΦΙΤΣΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου