Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ψεύτες και δουλοπρεπείς μέχρι το κόκαλο

Ο κ. Κοτζιάς, δήλωσε στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ πως αισθάνεται «πάρα πολύ ευτυχής που πλέον πάρα πολλές δυνάμεις - και ισχυρές - στον κόσμο αντιμετωπίζουν την Κύπρο όχι ως ένα πρόβλημα του ΟΗΕ, αλλά κυρίως ως μια χώρα με μεγάλη γεωστρατηγική και γεωπολιτική σημασία»...

 Î‘πό τη συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το Κυπριακό

Θεϊκό… Πάμε όμως να το αποκωδικοποιήσουμε στηριζόμενοι στα γεγονότα…

ΠΡΩΤΟΝ: Ο κ. Γουές Μίτσελ, υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδιος για Ευρασιατικές Υποθέσεις, με αφορμή τη ΓΣ του ΟΗΕ συνάντησε ξανά τους...
ΥΠΕΞ Ελλάδας και Κύπρου Ν. Κοτζιά και Ν. Χριστοδουλίδη, με θέμα την ευρύτερη προώθηση «συνεργασιών» στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ο κ. Ν. Χριστοδουλίδης ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ βλέπουν την Τουρκία εντός ή εκτός των ενεργειακών σχεδιασμών στην Ανατολική Μεσόγειο, και ο Κύπριος υπουργός επανέλαβε ότι: «είναι γνωστή η αμερικανική προσέγγιση όσον αφορά τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι απόλυτα σεβαστό το κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη» και τόνισε πως «μέσα σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο έχουμε και τη δραστηριοποίηση και ένα αυξημένο ενδιαφέρον από πλευράς της αμερικανικής εταιρείας "Exxon"».

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ... Οποία έκπληξις: Την ίδια μέρα γινόταν γνωστό και το συμβόλαιο που «έκλεινε» και η αμερικανική εταιρεία «Rowan» - με παρουσία σε Κόλπο του Μεξικού, Βόρεια Θάλασσα, Μέση Ανατολή κ.α. - με την τουρκική ΤΡΑΟ, για γεωτρήσεις σε «δύο σημεία» της Μεσογείου, από τα τέλη του 2018.
Με τις υγείες μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου