Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Bastion : Ο Πούτιν επιστρατεύει εκτάκτως τα "μεγάλα όπλα" στην Αρκτική

Η Ρωσία αναπτύσσει παράκτιους πυραύλους στις ασκήσεις που διενεργεί στην Αρκτική...


Ο Ρωσικός στρατός έχει αναπτύξει παράκτια συστήματα πυραυλικής άμυνας στην Αρκτική εν μέσω της αυξημένης στρατιωτικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Η Μόσχα ανανέωσε το ενδιαφέρον της για την Αρκτική με την ανακάλυψη αναξιοποίητων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου και επιθυμεί να...
εξασφαλίσει πρόσβαση στη διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας, η οποία αποτελεί μια στρατηγική και εμπορική οδό που έχει τη δυνατότητα να αναδιαμορφώσει τις παγκόσμιες εμπορικές ροές Ανατολής-Δύσης. 

Ένα στρατιωτικό δόγμα που υπογράφηκε από τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν το 2014, αναθέτει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας τη διατήρηση των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας στην Αρκτική.

Ένας εκπρόσωπος του Βόρειου Στόλου δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ότι ένα παράκτιο σύστημα πυραυλικής άμυνας Bastion είχε παραδοθεί σε βάση στο νησί Kotelny, βόρεια της δημοκρατίας Sakha στην ανατολική Σιβηρία, για να συμμετάσχει σε προγραμματισμένες ασκήσεις.

"Η πύραυλοι θα κατευθυνθούν προς ένα απομακρυσμένο στόχο που προσομοιάζει μια ομάδα επιφανειακών πλοίων εχθρού του" ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Το σύστημα Bastion είναι ένα παράκτιο αμυντικό σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί τον υπερηχητικό πύραυλο τύπου Onyx, για την υπεράσπιση ακτογραμμής μήκους άνω των 600 χιλιομέτρων, έναντι πλοίων επιφανείας. 

Μια πλήρως φορτωμένη μονάδα φέρει 36 πυραύλους Onyx που μπορούν να πλήξουν στόχους πέρα από το οπτικό πεδίο στον ορίζοντα.

Ο Βόρειος Στόλος δήλωσε ότι η ομάδα εργασίας της Αρκτικής έφτασε στο Κοτέλνι τη Δευτέρα για να βοηθήσει στις ασκήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου